SDHL-stjärnan Pernilla Winberg ny hockeyexpert på C More

7 september 2020 - Senast uppdaterad 15 september 2020

Pernilla Winberg har spelat över 300 landskamper för Damkronorna och har dessutom ett OS-silver på meritlistan.
Nu blir Winberg ny hockeyexpert för bland annat C Mores satsning på SDHL.
- Det ska bli superkul och inspirerande att få vara med och bidra till den starka laguppställning som C More redan har, säger Pernilla Winberg.

Pernilla Winberg har en gedigen meritlista som hockeyspelare. Med sina tre SM-guld, ett OS-silver och 318 landskamper är hon en av Damkronornas främsta spelare genom tiderna. I oktober i fjol drabbades hon av en hjärnskakning och är sedan dess borta från isen på obestämd tid. Nu blir hon istället ny expert på C More.

- Det känns bra att kunna vara runt hockeyn då jag själv inte kan spela i nuläget och samtidigt också ärofyllt att få vara en del av satsningen som C More gör på SDHL. C Mores sätt att utveckla svensk damhockey genom sina sändningar betyder väldigt mycket för både klubbarna och spelarna, säger Pernilla Winberg.

C More förlängde nyligen avtalet med SDHL med ytterligare två säsonger och i samband med det går nu Winberg in som expert.

- Det är jättekul att fortsätta vår hockeysatsning genom att få in Pernilla Winberg som expert. Hennes kompetens och erfarenhet från absolut högsta nivå kommer tillföra mycket till våra sändningar, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 & C More.

SDHL-premiären spelas lördag 12 september där C More och Sportkanalen sänder fem matcher. Upptaktsträffen inför säsongen den 8 september visas på Sportkanalen och C More.

Över tusen matcher från SDHL, SHL, Hockeyallsvenskan och Uppladdningen ser du exklusivt på C More, Sportkanalen, TV4 och TV12.

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig