Världssuccén The Masked singer till TV4 med Hellenius som programledare

25 september 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Spektakulära masker, underhållande sångnummer och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu står det klart att TV4 gör plats för den helt unika och färgstarka tävlingen under 2020 och att David Hellenius leder storsatsningen.

- The Masked singer gör just nu ett segertåg över världen och att vi ska erbjuda våra tittare denna unika tv-upplevelse under 2020 känns väldigt spännande. Programmet har genererat såväl fina tittarsiffror som ett extremt stort engagemang hos publiken. Med David som programledare för detta extraordinära format vågar jag lova att vi kommer att bjuda våra tittare på högklassiga och makalösa tv-kvällar under nästa år, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4 och C More film och serier. 

I det nya formatet The Masked singer möts tolv välkända personer i en unik musikutmaning och engagerande gissningslek för hela familjen. Iklädda spektakulära masker och helkroppsdräkter tävlar de i en sångtävling under total anonymitet.

Rigoröst hemlighetsmakeri ser till att ingen, i vissa fall inte ens deras närmsta familj utan endast ett fåtal personer i produktionen, vet vem som gömmer sig bakom masken när tävlingen inleds.

Under programmet gång lever gissningsleken genom de kluriga ledtrådar som visas i olika förinspelade inslag. En erfaren och entusiastisk expertpanel sitter på plats i studion. Tillsammans med tittarna spekulerar de kring vem som döljer sig bakom masken och röstar på den de tycker stod för den bästa sånginsatsen. De hemliga deltagarna sjunger och tävlar i olika moment och i slutet av programmet måste den som lyckats minst bra ta av sig masken och avslöja vem de egentligen är. De andra deltagarna tar sig vidare till ännu en omgång tills bara en mask återstår att lyfta och vinnaren kan koras.

Programledare och guide för denna mystiska och musikaliska utmaning blir David Hellenius.

- Att få leda detta nya och väldigt speciella program blir både roligt och utmanande. Hemlighetsmakeriet bakom vilka som sjunger är verkligen på en helt annan nivå. Inte ens jag kommer att veta vilka som gömmer sig bakom maskerna! säger David Hellenius.

I USA har The Masked singer blivit en enorm publiksuccé och nådde den högsta ratingen av alla program under säsongen 2018 i målgruppen 18-49.

Formatet, som är koreanskt från början, har plockats upp av Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Holland, Australien och många fler länder och i USA startar den andra säsongen i dag, den 25 september.

Masked singer produceras i Sverige av Fremantle media i nio episoder och har premiär under 2020 på TV4, TV4 Play och C More.

Kontakter

Lina Berggrén

Tf kommunikationschef TV4 och C More

Lina är tf kommunikationschef på TV4 och C More.