Då har Top Dog premiär på C More & TV4

26 augusti 2020

Den Cannes-nominerade dramaserien Top Dog, baserad på Jens Lapidus bokserie, har efterlängtad premiär den 7 oktober på C More och 18 oktober på TV4. I huvudrollerna syns Josefin Asplund (Himmelsdalen, Vikings) och Alexej Manvelov (Chernobyl, Innan vi dör).

– Vi har länge velat jobba med Jens Lapidus och det gör oss lite extra stolta att vi nu har möjlighet att förvalta hans succétrilogi. Den här serien liknar inget annat och har en realism och konstnärlig höjd som vi älskar, säger Josefin Tengblad, exekutiv producent och dramachef på C More och TV4.

Top Dog bygger på Jens Lapidus hyllade boktrilogi "VIP-rummet", "Sthlm Delete" och "Top Dogg" och är den första filmatiseringen sedan Snabba Cash. Dramaserien kretsar kring den drivna affärsjuristen Emily Jansson (Josefin Asplund) och ex-brottslingen Teddy Maksumic (Alexej Manvelov). Emily är en aspirerande så kallad ”Top Dog” som kämpar för att avancera på advokatfirman. Teddy är en nybliven underdog som beslutat sig för att lämna maffian. Ett mystiskt försvinnande gör att deras vägar korsas vilket får oanade konsekvenser.

Serien nominerades i februari till bästa tv-serie i den prestigefyllda festivalen CanneSeries. Dessutom kommer den visas på Geneva International Film Festival i november.

I rollistan syns också bland andra Gustav Lindh, Peter Gardiner, Christian Hillborg, Joel Spira, Kardo Razzazi, Mahmut Suvakci, Bekzod Kuliev, Amanda Ooms, Lina Englund och Felice Jankell.

Top Dog produceras av Anna Wallmark, Olof Spaak och Teresa Alldén på Filmlance, som är en del av Banijay, för C More och TV4 i samproduktion med ZDF och Film Capital Stockholm Fund. Den distribueras även internationellt av ZDF Enterprises. För manus står huvudförfattaren Veronica Zacco medan Molly Hartleb (Vår tid är nu, Hinsehäxan) och Alexis Almström (Rosa moln) har regisserat.

Dramaserien Top Dog består av åtta delar och har premiär den 7 oktober på C More och 18 oktober på TV4.

Kontakter

Mia-Li Hallengren

Press- och PR-ansvarig

Mia-Li är ansvarig för program som Sveriges mästerkock, Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar.