Vårens nyheter på TV4 Play

11 december 2023 - Senast uppdaterad 5 februari 2024

Kära återseenden, storslagna dramaserier och flera härliga nyheter - det här är våren på TV4 Play.

The Golden boy

Premiär 1:a januari TV4 Play och Sjuan

Turkiskt familjedrama om två systrar och deras väg till att ta över familjeföretaget men som upptäcker att det döljer sig många svek, lögner och svek inom familjen.

Astrid Lindgrens älskade filmer

Premiär 2 januari på TV4 Play och TV4

Dokumentärserie om historien bakom Astrid Lindgrens filmer. Hör personerna som var med berätta om hur filmerna gjordes, vad som hände bakom kameran och om tiden som barnskådespelare. Några av Sveriges mest folkkära artister berättar också om sina favoritscener och repliker i en fängslande blandning av anekdoter, minnen och arkivklipp.

Farmen

Säsongspremiär 7:e januari TV4 Play och TV4

Långt bort från moderniteter som uppkoppling och smarta telefoner samt el och rinnande vatten, lever ett antal deltagare som bönder gjorde på 1800-talet. Förutom att leva som förr i tiden kämpar de i en hård tävling med taktik och rackarspel.

Sjung tillsammans mot cancer

Premiär 8:e januari TV4 Play och TV4

Direktsänd gala med folkkära artister, starka berättelser och en hoppfull inblick i forskningens framsteg när Cancerfonden samlar in pengar till forskning som räddar liv.

Renées brygga

Säsongspremiär 9:e januari TV4 Play och TV4

Renée Nyberg bjuder in kända och intressanta svenskar som hon är nyfiken på att lära känna mer till en ö i Stockholms skärgård. Det blir förtroliga samtal om livet men också mycket skratt och upptåg.

Sveriges mästerkock

Säsongspremiär 10:e januari TV4 Play och TV4

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen. Juryn består av Tommy Myllymäki, Tom Sjöstedt och Mischa Billing. 

Drömkåkar utomlands

Premiär 10:e januari TV4 Play och TV4

Under två års tid får vi följa svenskar som förverkligar sin dröm utanför Sveriges gränser. Alla har sina egna visioner och utmaningar när hus ska renoveras och rötter ska sättas i det nya landet. Under resans gång varvas även våra våra deltagares drömmar med oförutsedda problem med relationer, pengar, myndigheter och kulturkrockar. Programledare är Maria Forsblom.

Bäst i test

Premiär 12:e januari TV4 Play och TV4

Babben Larsson och David Sundin är tillbaka med sina knasiga tester när Bäst i test äntligen drar igång på TV4. Under tio avsnitt kommer paneldeltagarna Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh, Charlotta Björck och Mauri Hermundsson få sätta sin kreativa lösningsförmåga på prov när de utsätts för Sveriges mest kluriga, oväntade och roliga tester. Som vanligt under stress och press.

Dr. Death – säsong 2

Säsongspremiär 18:e januari TV4 Play och TV4

Serien är baserad på populära podcasten Wondery som har fördjupat sig i olika medicinska fall. Den andra säsongen av Dr. Death handlar om "mirakelmannen" Paolo Macchiarini, en charmerande kirurg som gjort sig känd för kontroversiella metoder och innovativa operationer. Den grävande journalisten Benita Alexander börjar intressera sig för den charmerande kirurgen och får på nära håll får uppleva hur långt han är beredd att gå för att skydda sina lögner. Samtidigt börjar läkare på andra sidan jorden att ifrågasätta Macchiarinis metoder och göra fasansfulla upptäckter. Med Mandy Moore och Edgar Ramírez, samt svenska skådespelarna Gustaf Hammarsten och Sandra Andreis.

The Gold

Premiär 15:e januari TV4 Play

Brittisk dramaserie om händelserna kring Brink’s-Mat-rånet 1983.

Bortom paradiset 

Premiär 23:e januari TV4 Play TV4

I Bortom paradiset, som är en spin-off på Mord i paradiset, får vi följa Martha och Humphrey som flyttar till Marthas hemort, det pittoreska Shipton Abbott vid den engelska kusten. Staden visar sig ha hög brottslighet och åter igen får de tampas med illgärningar, den här gången på hemmaplan.

Beck 50 – Dödläge

Premiär 9 februari på TV4 Play 

Beck-gruppen får ett larm att en man har blivit brutalt mördad hemma i sin egen lägenhet. Den mördade visar sig vara en kriminellt belastad person som bland annat deltagit vid ett stort värdetransportrån. I samband med utredningen skickas också en patrullbil för att prata med den mördades exfru. I patrullbilen sitter Vilhelm, Martin Becks barnbarn, som gör sin praktik. I samband med det tas Vilhelm som gisslan och Martin Beck och mamma Inger är utom sig av oro när det inte vet var Vilhelm är eller vad som har hänt honom. Det finns inga spår. Lever han? Beck-gruppen kopplas in och ger allt för att bidra i jakten på kidnapparna.

Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten

Premiär 18:e februari TV4 Play

Nora Sand, en Londonbaserad utrikeskorrespondent för en dansk tidning, börjar gräva i ett gammalt fall om två danska flickor försvann spårlöst från en Englandsbåt 1985. En mystisk resväska leder till en brutal seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på ett av Englands mest ökända fängelser.

Hela kändis Sverige bakar 

Säsongspremiär 4 april TV4 Play och TV4

Svenska kändisar sätter sina bakkunskaper på prov och bakar sitt bästa för att imponera på den stenhårda juryn för chansen att vinna 50 000 kronor till välgörenhet. Under tidspress ska de baka allt från ljuvliga småkakor till magnifika tårtor.

Marko & Irma 

Säsongspremiär 5 mars TV4 Play och TV4

Vi får återigen hänga med Marko och Irma i deras vardag på Ingarö i Stockholms skärgård. Såväl glädjeämnen som motgångar i samband med husbygget, varvas med vardagliga bekymmer, utflykter & upptåg – och allt genomsyras av deras villkorslösa mor-son-kärlek.

Oxen

Premiär 6 mars TV4 Play och TV4

Dansk serie som är basad på boken med samma namn. Niels Oxen är en högt aktad militär. Medan han handskas med sin bästa väns död blir han felaktigt arresterad för narkotikainnehav. Till följd av det blir han avskedad från militären och drar sig tillbaka in i skogen. När ägaren av skogen hittas död blir Oxen huvudmisstänkt, men under utredningen blir han istället rekryterad av dansk säkerhetspolis och befinner sig plötsligt i mitten av ett dödligt mysterium.

Robinson

Kommer under våren på TV4 Play och TV4

På en ödslig plats kämpar deltagarna mot naturens krafter och gör upp i spektakulära tävlingar i hopp om att ta hem Robinsontrofén och en halv miljon kronor. I örådet avgörs vilka som får stanna kvar i tävlingen. Programledare är Anders Lundin.

Masked singer 

Kommer under våren på TV4 Play och TV4

Följ med när tolv välkända personer gör upp i en av världens mest spektakulära sångtävlingar. Kändisarnas identitet hålls hemlig bakom sagolika masker och det är upp till expertpanelen att klura ut vilka som döljer sig bakom kreationerna.

Ett sista race

Premiär i mars på TV4 Play

Svensk film om streetracing-legenden Dennis som levt hela sitt liv på fel sida om lagen har nu bestämt sig för att leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna ska delta i ett race med sin nya kille Charlie. För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige. Med bland annat David Hellenius, Malin Åkerman och Jonas Karlsson.

Bonde söker fru – jorden runt

Säsongspremiär 8 april på TV4 Play och TV4

Bonde söker fru åker jorden runt för ett storslaget kärleksäventyr. Följ svenska singelbönder som lever och arbetar utomlands samtidigt som de drömmer om att träffa den stora kärleken.

Bachelorette Sverige

Säsongspremiär 1 april på TV4 Play och TV4

Ett nervkittlande äventyr där en kvinna med framgång i karriären men ännu inte i kärleken får chansen att lära känna en grupp män i ett semesterparadis. På dramatiska rosceremonier måste hon välja vilka som får fortsätta tävla om hennes hjärta.

Sveriges mästerkock VIP

Säsongspremiär 24 april på TV4 Play och TV4

Här kavlar svenska kändisar upp ärmarna och satsar allt för att laga mat på toppnivå. Inför den tuffa juryn visar de upp sina kulinariska kunskaper och det gäller att briljera i varje moment för att ha chansen att bli Sveriges mästerkock VIP.

Knycketrz & snutjakten

Premiär i maj på TV4 Play

Hunden Snuten är Tures bästa vän. Men det verkar som familjen Knyckertz snott den. Ture måste välja, ska han vara ärlig och lämna tillbaka hunden, eller behålla den och därmed hjälpa familjen att genomföra en livsfarlig kupp? Sanningen är inte alltid den man tror och Tures beslut kommer leda till en större katastrof än han kunnat ana...

Bäckström 3

Säsongspremiär 19 april på TV4 Play

Svensk kriminalserie, baserad på Leif GW Perssons böcker om den självgode mästerdetektiven Evert Bäckström. I den stjärnspäckade rollistan syns bland andra Kjell Bergqvist, Agnes Lindström Bolmgren och Helena Bergström. 

Happy jävla Pride

Premiär 28 maj på TV4 Play och TV4

Stockholm är staden som aldrig sover, i alla fall inte under Stockholm Pride. Dilan som kommer från en småstad och åker till sin kusin i Stockholm för att uppleva sin första Pridevecka. Samtidigt blir kusinen Aris bästa vän Nina bostadslös och flyttar också in. Den ofrivilligt sammansatta trion får nu uppleva en fartfylld vecka tillsammans som de sent kommer att glömma.

Ufo-mysteriet med Felix Herngren

Premiär 26 mars på TV4 Play och TV4

Finns det liv i rymden och får vi återkommande besök? Ny programserie med Felix Herngren, UFO-nörd sedan barnsben, är övertygad om att svaret på den frågan är JA och hans mål är att (förhoppningsvis!) övertyga tittarna om att så är fallet. 

Program kan tillkomma och förändringar kan ske.

Kontakter

Kontakta oss

För mer information om våra program och intervjuförfrågningar, samt akuta ärenden, kontakta vår pres...

press@tv4.se