Uppdelningen Bonde söker fru och Kärlek åt alla

26 september 2023

Det är snart säsongsstart för Bonde söker fru och så här ser uppdelningen ut i Bonde söker fru och Kärlek åt alla.

Bonde söker fru och Kärlek åt alla har säsongspremiär den 4 oktober på TV4 Play och TV4.

I årets säsong av Bonde söker fru får du följa tre bönder i deras jakt på äkta kärlek. I Kärlek åt alla ges ytterligare fyra bönder chansen att hitta kärlek. Programledare är som vanligt Linda Lindorff.

Bönderna som söker kärleken i Bonde söker fru:

Michael, 57 år, strutsbonde, Falköping

Utanför Falköping bor Michael som startade en av Sveriges första strutsfarmer 1995. Men 1996 vändes livet upp och ner för Michael då hans hustru, Ann, dog av hjärtfel. Michael minns knappt första tiden efteråt. Fokus låg bara på att överleva och se till att döttrarna mådde bra. Sedan dess har Michael prioriterat sina barn och andra i sin närhet. Men det ska nu bli ändring på det. Michael längtar efter tvåsamhet och är övertygad om att man kan bli nykär igen fastän man är 57 år.

Mimmi, 28 år, köttbonde, Öland

Bland drömska miljöer på Ölands sydligaste udde bor Mimmi. Mimmi bodde en sväng i England och i Jämtland innan hon återvände till familjegården. Men nu ligger hennes fokus på lantbruket och djuren. Livet på gården erbjuder spännande projekt och Mimmis dröm är att renovera familjens vackra sekelskifteshus tillsammans med sin framtida kille. En MC-semester på Ölands smala grusvägar står också högt på önskelistan.

Jens, 27 år, kött-och spannmålsbonde, Hedemora

På en vacker familjegård utanför Hedemora bor Jens. Där driver han jordbruk och snickeri tillsammans med sin pappa. Ett liv som han aktivt valde redan när han var 15 år gammal. Att bli bonde och ta över familjegården har alltid varit en självklarhet och en tydlig prioritering. Men med tiden har även kärlekslängtan vuxit sig allt starkare. Jens trivs bäst i Dalarna och lämnar sällan Hedemora. Han har aldrig sovit på hotell men den stora drömmen är ändå att resa jorden runt med sin framtida kärlek. 

Bönderna som söker kärleken i Kärlek åt alla:

Joel, 23 år, hästbonde, Valbo

Den yngsta bonden i år heter Joel och han bor i Valbo, strax utanför Gävle. Joel är en energisk och glad person som driver en hästverksamhet från familjegården. Drömmen är att en dag ha en större gård med ett eget ridhus. Familjevärderingar är viktiga för honom och han drömmer om en seriös relation som ska vara livet ut. En kille med stor barnlängtan som gärna vill ha egna ungar i framtiden. Blir man ihop med Joel får man på köpet hela hans bullriga familj som består av 11 syskon och deras respektive, samt deras barn. 

Alexander, 24 år, köttbonde, Ramsele

I det idylliska Ramsele, 7 mil nordväst om Sollefteå, bor Alexander. Det är svårt att hitta kärleken när man som Alexander ibland behöver åka 20 mil enkel resa för att gå på en dejt.

Trots sin unga ålder har han redan hunnit totalrenovera sin farfars gamla hus och byggt en egen bastu vid vackra Fjällsjöälven som gården gränsar till. Att stanna upp i vardagen och njuta av de små sakerna i livet är viktigt. Drömmen är att hitta en tjej som uppskattar livet på gården lika mycket som han gör. 

Daniel, 48 år, får-och köttbonde, Västra Löa

Daniel var påtänkt till ”Bonde söker fru” redan för 10 år sedan, men ett hjärtfel och en operation satte stopp för medverkan. Idag mår han bra men är fortfarande singel. Daniel kombinerar arbetet på familjegården med jobb på ett behandlingshem. Daniel säger att tiden bara sprungit förbi honom och att han därför inte landat i någon relation. Han längtar efter att träffa den rätta och drömmer om mer liv och rörelse på gården.  

Tom, 26 år, Hjo

I förra säsongen av Bonde söker fru sökte brevskrivaren Tom Nilsson kärleken i Elin, han tog sig till gården men fick lämna först av alla. Nu får han en revansch i Kärlek åt alla. Han är därmed den första i Bonde söker frus historia att gå från att söka efter kärlek som brevskrivare till att få chansen att söka efter kärlek som bonde.

Tom är uppvuxen på en gård utanför Tidaholm och jobbar idag på en mjölkgård i Hjo. Han bor i en lantlig villa i närheten av mjölkgården men drömmer om att köpa och driva en egen gård – tillsammans med en framtida familj.

Kontakter

Anna Lundkvist

Press- och PR-ansvarig (tjänstledig)