Gå till huvudinnehåll

TV4 förvärvar fri-tv-rättigheter till OS

21 augusti 2024

OS kommer för första gången någonsin att sändas på TV4 och TV4 Play.
Fri-tv-rättigheterna till de Olympiska Spelen 2026–2032 har säkrats efter en överenskommelse med SVT.
- Nu flyttar de olympiska ringarna in på TV4 för första gången någonsin och det ligger helt i linje med TV4:s ambition att samla Sverige och fortsätta bygga hela Sveriges streamingtjänst TV4 Play. OS är en lägereld som nu kommer att brinna hos oss ända fram till 2032 och vi ser verkligen fram emot att göra detta till ett storslaget evenemang för hela Sverige, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

 

Världens största idrottsevenemang, OS, flyttar in hos TV4. Fyra olympiska spel, vinterspelen i Milano Cortina i februari 2026, sommarspelen i Los Angeles 2028, vinter-OS 2030 i de franska Alperna samt sommar-OS i Brisbane 2032, sänds på TV4 och TV4 Play.

TV4 har köpt fri-tv-rättigheterna till OS, som kommer att sändas på såväl TV4 som på TV4 Play. OS är det enda stora idrottsmästerskapet som TV4 aldrig tidigare har sänt. Rättigheterna delas med Sveriges Television.

- Det här är en milstolpe för oss. OS är ett urstarkt tillskott till vår sportportfölj. TV4 samlar Sverige och OS är ett av de evenemang som intresserar flest svenskar, säger Johan Cederqvist, sportdirektör på TV4.

Fri-tv-rättigheterna till OS 2026–2032 delas mellan TV4 och SVT.

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig