Sjölyckan - ny säsong premiär 1/4

8 mars 2023

Sjölyckan är tillbaka med en efterlängtad fjärde säsong. Denna gång är det ett förändrat Ormskär som vi möter. Sjölyckan får nya ägare, och dessutom har skärgårdsön blivit trendig och lockar till sig både influencers och techmiljonärer.

Sjölyckan har säsongspremiär den 1 april kl 21.30 på TV4 och TV4 Play.

Den 1 april blir det ett kärt återseende när vi återvänder till Ormskär för en fjärde säsong av Sjölyckan.

- Sjölyckan blir bara roligare och roligare för varje säsong. Förutom att längtan efter familjen Kling snart äntligen är över får vi också träffa nya roliga och knäppa karaktärer och får en doft av den svenska sommaren, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent för Sjölyckan.

Men denna sommar är inget är sig likt. Familjen Klings patriark Berndt (Hans Mosesson) börjar känna av sin ålder och att ta hand om ett hus som Sjölyckan är ett ansträngande projekt. Därför beslutar han sig för att skriva över huset på barnen Klara (Malin Cederblad) och Tomas (Henrik Schyffert). Egendomen blir i och med det deras ansvar, men Berndt och Söderberg (Marianne Mörck) kommer fortfarande att bo där på sommaren fast i ett attefallshus som de tänker bygga på tomten. Men trots att Berndt sagt att barnen får bestämma har han svårt att inte lägga sig i, till Tomas och Klaras stora frustration.

Dessutom har ön blivit trendig och lockar till sig en annan typ av människor än tidigare. Bland annat har influencerparet Ebba och Celine (Clara Henry och Keyyo Petrushina) köpt ett ställe på Ormskär. En utveckling som nostalgikern Klara är skeptisk till, men som resten av familjen välkomnar.

Familjen har även fått en ny granne – techmiljonären Abbe (Lancelot Ncube). Abbe är en oerhört dataintresserad nörd från ett miljonprogramsförort i Stockholm som blivit stormrik. Trots att han aldrig satt sin fot i skärgården tidigare så har han köpt ett hus på Ormskär. Det visar sig även att Abbe och Lily (Shima Niavarani) känt varandra som barn och Lily tvingas nu att konfronteras med sitt barndoms jag.

- Den här säsongen är min favorit. Den var helt bananas att spela in! Familjedynamiken ställs på ända på ett roligt sätt, förvecklingar händer och en ny karaktär flyttar till trakten som gör att Lily får det svettigt, säger Shima Niavarani, som spelar Lily.

Sjölyckan har säsongspremiär den 1 april kl 21.30 på TV4 och TV4 Play samt på C More.

Om produktionen:

Sjölyckan produceras av FLX för TV4. Exekutiv producent för TV4 är Lisa Dahlberg och producent på FLX är Sussan Treschow. För regi står Emma Bucht (avsnitt 1-4), Jonas Wallerström (avsnitt5-6) och Gustaf Åkerblom (avsnitt 7-8). Huvudförfattare är Erik Hultkvist.

I rollerna:

Berndt Kling – Hans Mosesson

Klara – Malin Cederblad

Tomas – Henrik Schyffert

Lily – Shima Niavarani

Rille – Gustaf Hammarsten

Maj-Gull Söderberg – Marianne Mörck

Mats Söderberg – Anastasios ”Stasse” Soulis

Abbe – Lancelot Ncube

Influencers Ebba och Celine – Clara Henry och Keyyo Petrushina.

Här finns samtliga bilder

Kontakter

Anna Lundkvist

Press- och PR-ansvarig