Premiär för en ny säsong av Elitstyrkans hemligheter

2 februari 2022

Sveriges tuffaste utmaning är tillbaka på TV4 och TV4 Play. Med start torsdagen den 24 februari ställs 18 nya rekryter inför prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband. Det blir en säsong fylld av starka känslor där deltagarna pressas till deras fysiska och psykiska bristningsgräns – eller en bit över den gränsen.

Kristallenvinnaren Elitstyrkans hemligheter är tillbaka med en ny säsong. Under åtta veckor får vi följa 18 nya deltagare från Sveriges alla hörn när de genomgår några av världens tuffaste utmaningar. Under ledning av före detta elitsoldaterna ”Pam”, ”Bella”, ”Slam” och ”KP” ska årets rekryter ta sig igenom en komprimerad uttagningsprocess liknande den som görs för att bli soldat inom svenska försvarets elitförband SOG (Särskilda operationsgruppen).

- Den här säsongen pressar vi verkligen deltagarna till det yttersta när vi utsätter dem för övningar som testar både deras mentala och fysiska styrka. Vi får se äkta känslor och enorm kämpaglöd när rekryterna ställs inför utmaningar som prövar deras största svagheter och rädslor. Här ger man allt, eller ger man upp, säger operatören ”Pam”.

Med begränsad tillgång till mat och vatten, lite sömn och tuff press tvingas rekryterna en efter en ge upp och lämna programmet, till slut är det bara de allra uthålligaste som tar sig hela vägen.

-    - Det är så roligt att vi äntligen har premiär för en andra säsong av detta omtyckta program som i år är inspelat på Höga kusten i Ångermanland. Som tittare kommer man få ta del av deltagarnas personliga berättelser som är både gripande och inspirerande. Vi har hittat 18 starka tjejer och killar som verkligen gör sitt yttersta i varenda utmaning de ställs inför, vilket är häftigt att se, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent.  

Elitstyrkans hemligheter sänds på torsdagar på TV4 Play och TV4. Säsongsstarten sänds den 24 februari.

Vid frågor, önskemål kring material eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta Sofia Fritze på sofia.fritze@tv4.se eller +46704690101

 

Här är alla deltagare i Elitstyrkans hemligheter:

Anna Björkman Wallin, 51 år, skötare inom psykiatrin, Stockholm

Andreas Nilson, 38 år, affärsutvecklingschef, Stockholm

Karim Hotek, 35 år, kirurg och författare, Jönköping

Deborah (Debbie) Weiss, 27 år, student, Stockholm

Kristian Klintbo, 39 år, gymägare och PT, Helsingborg

Stephanie Pizzignacco, 35 år, brandman, Linköping

Jonathan Palmqvist, 30 år, PT, Nyköping

Sven Fornling, 33 år, boxare och ekonomichef, Malmö

Anders Sundin, 54 år, politiker, Östersund

Ingeborg Lindgren, 44 år, HR-partner, Sundsvall

Fredrik Bergfeldt, 30 år, civilingenjör, Göteborg

Susan Karuiki, 42 år, förre detta thaiboxare, nu kick- och thaiboxnings tränare, Stockholm

Patrik Widell, 39 år, polis, Jönköping

Marcus Söderberg, 31 år, egenföretagare, Stockholm

Nathalie Stålstierna, 36 år, sjuksköterska, Stockholm

Henrik Lauksteins, 48 år, mekaniker, Vellinge

Robin Wiktorsson, 25 år, medicinsk massör, PT och gymägare, Eksjö

Pernilla Nilsson, 33 år, entreprenör, Stockholm