Poliserna i våldsvågen – följ polisens arbete på nära håll i ny dokumentärserie om gängvåldet

31 januari 2024

Loading the player...

I en dokumentärserie i sex delar på TV4 Play och TV4 följer tittarna på nära hand tre poliser när de intensivt jobbar för att rädda liv, skapa trygghet och bekämpa gängkriminalitet i Stockholmsområdet.
- Vi jobbar vid fronten, mot de gängkriminella. Så vitt jag vet har ingen följt oss så här nära förut, säger Michael, en av poliserna, i programmet.

 

Poliserna i våldsvågen är en dokumentärserie som skildrar polisens verklighet i en tid där Sverige skadas av explosioner och skjutningar. På nära håll får tittarna ta del av polisens arbete när de hanterar skottskadade, möter medborgare och trycker undan de gängkriminella. I sex avsnitt får vi en inblick i hur det är att jobba som polis, mitt under den pågående våldsvågen.

– Det vi ser nu har eskalerat. Det sätter skräck i hela samhället, men vi kommer aldrig att ge upp. Vi är poliser, säger Rissa, som är en av de medverkande poliserna, i programmet.

I dokumentärserien får tittarna vara med när poliserna Rissa och Michael från Järvapolisen, och Rickard från Huddingepolisen arbetar i några av Sveriges mest brottsutsatta områden. ”Poliserna i våldsvågen” följer aktiva polisiära insatser, men ger också fördjupning och tittarna får ta del av personliga reflektioner.

-  Det här är ett engagerande och högaktuellt ämne, där tittarna kommer närmare polisens arbete och får tillgång till miljöer de vanligtvis inte får ta del av, säger Karin Dofs, exekutiv producent på TV4.

Poliserna i våldsvågen har premiär den 19 februari på TV4 Play och TV4.

 

Se trailer på dokumentärserien i spelaren ovan.

 

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig