Pär Lernström och Frida Nordstrand programleder fotbolls-EM 2024

3 maj 2024

Det är bara sex veckor kvar till sommarens stora fotbollsfest på TV4 och TV4 Play.
Fotbolls-EM 2024 programleds av Frida Nordstrand och Pär Lernström, där den sistnämnde gör sitt första mästerskap som programledare.

 

- Sommarens mästerskap i Tyskland kommer bli fantastiskt och jag ser fram emot att programleda mästerskapet tillsammans med Frida Nordstrand och hela fotbollsgänget på 4:an. Att få jobba med ett fotbollsmästerskap har alltid varit lite av en dröm, så när jag fick frågan kändes det väldigt kul, säger Pär Lernström och fortsätter...

- Det är också spännande att göra något som är lite annorlunda jämfört med de andra programmen som jag jobbar med. Jag har ett stort fotbollsintresse, men det ska bli både roligt och lärorikt att jobba tillsammans med några av Sveriges främsta fotbollsexperter.

Den 14 juni sänder TV4 EM-premiären mellan Tyskland och Skottland i München. TV4 sänder 29 av mästerskapets 51 matcher och grädden på moset blir EM-finalen i Berlin 14 juli. Pär Lernström programleder TV4:s sändningar tillsammans med Frida Nordstrand. Experter i studion är Albin Ekdal, Henok Goitom, Mikael Lustig, Siavoush Fallahi och Vicki Blommé. Kommenterar matcherna gör Lasse Granqvist, Adam Pinthorp och Lena Sundqvist, tillsammans med expertkommentatorerna Jens Fjellström och Olof Mellberg.

- Jag är mycket tacksam över att ha fått förtroendet att programleda ännu ett mästerskap! Det är inget snack om att det kommer bli en otrolig fotbollsfest i Tyskland. Med deras fotbollstradition, deras starka vår när det gäller klubblagsfotbollen, stämningen på arenorna och deras ordning och reda kommer det bli en drömsommar för alla fotbollsälskare, så väl på plats som framför tv:n. Givetvis har vi besökt flera av länderna för djupare reportage och vi har ett stort och starkt team på plats på arenorna, samt en grym uppställning experter vid vår sida i studion. Jag ser verkligen fram emot det här, säger Frida Nordstrand.

Johan Cederqvist, sportdirektör på TV4, berättar mer om TV4:s upplägg för mästerskapet, där det bland annat blir en stark närvarokänsla på plats i Tyskland från reportrarna Gusten Dahlin, Olof Lundh, Martin von Knorring och Keven Bader, tillsammans med utsända kommentatorer och expertkommentatorer.

- Vi vill ge tittarna en stark känsla av mästerskapet på flera fronter, både på hemmaplan men framför allt nerifrån de olika städerna i Tyskland där matcherna spelas och den stora festen utspelar sig. Med den här truppen blir vi heltäckande på TV4, TV4 Play och Fotbollskanalen, säger Johan Cederqvist.

 

Här är TV4:s EM-uppställning:

Programledare:

Frida Nordstrand
Pär Lernström

Studioexperter:

Albin Ekdal
Henok Goitom
Mikael Lustig
Siavoush Fallahi
Vicki Blommé

Kommentatorer:

Lasse Granqvist
Adam Pinthorp
Lena Sundqvist

Expertkommentatorer:

Jens Fjellström
Olof Mellberg

Reportrar i Tyskland:

Gusten Dahlin
Olof Lundh
Martin von Knorring
Keven Bader

 

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig