Ny säsong av Solsidan spelas in i vår

19 maj 2021

I maj börjar TV4 och C More spela in den sjunde säsongen av tittarsuccén Solsidan. I den nya säsongen får vi följa de tre parens livskriser framtvingade av jakten på lyckan, det förflutna och framtiden. Den nya säsongen utgörs av tio avsnitt som har premiär i höst på TV4, TV4 Play och C More.

- I nya säsongen av Solsidan har vi för första gången tillsammans med ensemblen stakat ut en ny säsong och hittat minst sagt spännande utmaningar för våra karaktärer. Efter drygt tio års filmande har vi skådespelare lärt känna karaktärerna, och för varje år försökt fördjupa dem. Senaste året har varit omvälvande och detta har nog påverkat våra historier mer än vi trodde från början, säger Felix Herngren.

I Solsidans sjunde säsong får vi följa familjerna när de konfronteras med livskriser och livsstilsförändringar som ett resultat av sina livskriser. Alex och Anna står åter inför en skilsmässa som leder Alex in i det digitala dejtandets värld medan Annas namn florerar i skvallerpressen efter en påstådd romans med en kollega på filminspelningen hon precis kommit hem från. Mickan fyller 40 och får ett plötsligt infall att påbörja karriär - som influencer. Fredde söker svar på vad som gör honom lycklig och under resans gång lyckas han återförenas med sin bakgrund inom synthrörelsen. Ove konfronteras till sist med sin egen snålhet och hans nyfunna generositet oroar Anette.

Serien utspelar sig i Saltsjöbaden och i tittarsuccéns sjunde säsong återvänder det folkkära grannskapet med Alex (Felix Herngren), Anna (Mia Skäringer), Fredde (Johan Rheborg), Mickan (Josephine Bornebusch), Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh) i spetsen. Bland säsongens gästskådespelare återfinns bland andra Fredrik Hallgren, Carolina Gynning och Louise Norddahl.

Den nya säsongen av Solsidan är en av TV4 och C Mores många stora satsningar på bred underhållning för hela familjen i höst. Senare i år väntas bl.a den prisbelönta Hjerson och serien om Knutbyfallet ha premiär.

- TV4 och C More samlar familjen i en tid då man har fler kanaler, serier, filmer och streamingtjänster än någonsin att ta del av. Vi vill självklart visa på den styrka vi alltid har haft - att kunna leverera fängslande underhållning för alla åldrar. Under det kommande året har vi nya säsonger för några av våra flaggskeppstitlar samtidigt som vi tagit in nya serier i genrer som vi aldrig tidigare varit med och producerat. Det är en otroligt spännande tid för oss som bolag och jag har stort förtroende för att hela familjen kommer att hitta något att bänka sig i soffan framöver, säger Piodor Gustafsson, dramadirektör TV4 och C More.

Regissörer för Solsidan säsong 7 är Emma Bucht (ep 1-4), Henrik Schyffert (ep 5-7) och Felix Herngren (ep 8-10). Bakom manus står huvudförfattare Erik Hultkvist samt Malin Sohlman-Möller, Pontus Edgren, Niclas Carlsson och Henrik Schyffert. Solsidan produceras av Sandra Sohlman på FLX i samproduktion med Jarowskij på beställning av C More och TV4. Exekutiva producenter på C More och TV4 är Josefine Tengblad och Sonja Hermele.

Presskontakt

Linus Kajander

linus.kajander@kingstreetpr.se

+46 736 86 00 78