Gå till huvudinnehåll

Kockarnas Kamp tillbaka på TV4 med en All-Star-säsong

30 augusti 2024

Tio av de vassaste kockarna som någonsin tävlat i Kockarnas Kamp är tillbaka.
Dessutom överraskas de tävlande med tre utmanare på plats på Österlen i All-Star-säsongen som har premiär den 17 september på TV4 Play och TV4.

- Efter förra årets revansch-säsong är vi nu tillbaka med All-Star-tema. Det blir tävlingar på absolut högsta nivå, där det stundtals var svårt att förstå hur duktiga kockarna verkligen är. Middagarna innehåller i sin tur kanske några av de starkaste berättelserna i programmets historia. Dessutom bjuds vi redan från start på en rejäl överraskning när tre utmanare, tillika tidigare vinnare, kommer in och rör om i grytan. Det blir verkligen en säsong att minnas, säger Pär Lernström.

I tolv säsonger har Sveriges mest ansedda kockar tävlat mot varandra i precision, snabbhet, stresstålighet och noggrannhet. I årets säsong, Kockarnas Kamp All-Star, återvänder några av Sveriges mest meriterade kockar till programmet. Det är allt från tidigare vinnare och tvåor, till Årets kock-vinnare och andra tävlande som gjort starkt avtryck i programmet. De drabbar samman i så väl nya som klassiska tävlingar i ladan utanför Österlen. I år kommer för första gången i programmets historia en tävling att hållas utanför den klassiska ladan. Årets säsong leds, precis som tidigare, av Pär Lernström.

Det är inte bara spänningsfyllda matlagningstävlingar i programmet. Vid middagarna blir det djupa diskussioner och starka känslor när flera av kockarna öppnar upp sig och delar med sig av sina personliga berättelser.

- Från början såg jag absolut fram emot att komma tillbaka, men när gården tornade upp sig på den skånska slätten blev känslan närmast religiös. Fjärilar i magen är en kraftig underdrift, säger Erik Videgård, som är en av de tävlande kockarna, och fortsätter:

- Även om jag var bekant med samtliga deltagare kan jag inte med ord förklara vad denna tävling gör för våra inbördes relationer. Varje middag avslöjar dessutom nya hemligheter. Både sorgsna och varma upplevelser. Som den lipsill jag är försöker jag hålla tårarna tillbaka men vad ska man göra när det bränner under ögonlocken.

I All-Star-säsongen dyker även tre utmanare upp i form av tidigare Kockarnas Kamp-vinnarna Tommy Myllymäki, Tareq Taylor och fjolårsvinnaren Danyel Couet. Under varsitt avsnitt överraskar kockarna i sina skräddarsydda tävlingar.

Kockarnas Kamp All-Star har premiär den 17 september på TV4 Play och TV4.

 

Medverkande kockar 2024

Thomas Sjögren, 33 – vinnare säsong 7, 2018.  

Vann Årets kock 2015 och Kockarnas kamp 2018. Driver restaurangen Grano i Göteborg och Fjällbacka, Skärets krog på Smögen, Hällsnäs hotell och restaurang samt Signum i Mölnlycke. Signum belönades 2023 med en stjärna i Guide Michelin.

Har tidigare arbetat på bland andra 28+ och Swedish taste.

Louise Johansson, 38 – vinnare säsong 11, 2022.

Vann första säsongen av Sveriges mästerkock 2011 och sedan Kockarnas Kamp 2022.

Driver eget företag med inriktning på event och catering, arbetar som matstylist och har tävlat i Årets kock två gånger. 2019 gick hon till final och 2021 tog hon bronsmedalj. Skrivit flertalet kokböcker och förekommer flitigt i matlagningssammanhang på tv. Har jobbat på krogar som Sill & Salt, Vrå och Upper House i Göteborg.

Håkan Thörnström, 56 – vinnare säsong 2, 2013.

Vinnare av Kockarnas kamp 2013. Grundade 1997 Thörnströms Kök i Göteborg. Restaurangen belönades 2011 med en stjärna i Guide Michelin, som den behöll fram stängningen 2021. Driver, tillsammans med sin fru Anne Thörnström, restaurangen Thörnströms privata rum sedan 15 år tillbaka.

Nils Molinder, 55 – tvåa säsong 4, 2015.

Kom på en andra plats i Kockarnas kamp 2015. Fisk- och skaldjursspecialist som bland annat driver Stockholms-restaurangerna Melanders fisk, Nostrano, Wärdshuset Ulla Winbladh samt legendariska Wedholms fisk, som belönats med en stjärna i Guide Michelin.

Jonas Lagerström, 36 – vinnare säsong 9, 2020.

Vinnare av Kockarnas kamp 2020. Driver i Stockholm restaurangerna Etoile, som belönats med en stjärna i Guide Michelin, samt Celeste som i juni 2024 fick sin första stjärna. Driver därtill en kedja med pizzerior i Stockholmsområdet. Finalist i Årets Kock 2020.

Tea Malmegård, 37 – fyra säsong 10, 2021.

Tog hem en fjärdeplats i Kockarnas kamp 2021. Dessertexpert som syns flitigt i matsammanhang i tv. Driver egna krogen Doma och är utbildad konditor. Var 2023 programledare för Sveriges mästerkock-programmet Efter stängning på TV4.

David Enmark, 58 – trea säsong 9, 2020.  

Tog hem en tredjeplats i Kockarnas kamp 2020. Driver restaurangen David at home, som endast har öppet några timmar i veckan, tillsammans med frun Katarina i deras villa på Tranholmen.

Jessie Sommarström, 45 – tvåa säsong 10, 2021. 

Tvåa i Kockarnas kamp 2021. Vinnare av Årets kock 2022. Känd för sitt engagemang i hållbarhetsfrågor. Är gastronomisk chef och Head of food services på Sodexo. Har jobbat på bland annat Sturehof och Esperanto. Tilldelades 2023 utmärkelsen Kockarnas kock och tog emot Gastronomiska akademiens guldmedalj. Dessutom Årets förebild 2024 vid Svenska Gastronomipriset.

Erik Videgård, 64 – deltagare säsong 6, 2017.

Deltagare i Kockarnas kamp 2017. Pionjär inom asiatisk matlagning, framför allt från Sichuan-regionen. Har skrivit kokböcker, grundare av bland annat restaurang Videgård och har drivit flertalet restauranger. Håller matlagningskurser, gör gästspel, skriver kokböcker och är återkommande kock i Nyhetsmorgon.

Desirée Jaks, 29 – deltagare säsong 10, 2021.

Deltagare i Kockarnas kamp 2021. Vinnare av Årets kock 2023 och är inne på sitt vinnarår med Årets kock, där hon just nu föreläser, gör gästspel och arbetar för att inspirera och utbilda nya generationer inom gastronomi. Har tidigare arbetat på bland annat Michelin-krogen Agrikultur i Stockholm och varit kökschef på Spesso. Dessutom är hon en del av Stureplansgruppen och Svenska Kocklandslaget.

Utmanare 2024:

Tommy Myllymäki – vinnare säsong 1, 2012.

Tareq Taylor – vinnare säsong 6, 2017.

Danyel Couet – vinnare säsong 12, 2023.

Kontakter

Kontakta oss

För mer information om våra program och intervjuförfrågningar, samt akuta ärenden, maila oss på

press@tv4.se