Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

24 augusti 2020

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta kocken Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn. 

Den 6 september är sista dagen för Sveriges amatörkockar att söka till den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock. Den här säsongen är det en ny jurymedlem som bedömer de tävlandes matlagningskunskaper tillsammans Mischa Billing och Markus Aujalay – TV4 kan stolt presentera den prisbelönta kocken Tom Sjöstedt som tillskott i mästerkocksjuryn.

– Det känns otroligt roligt och spännande att ta sig an rollen som jurymedlem i Sveriges mästerkock där landets skickligaste amatörkockar samlas och sätts på prov. Jag är en hård, men rättvis, domare och kommer inte tillåta att deltagarna slarvar med tekniken eller smakerna, säger Tom Sjöstedt.

Tom Sjöstedt blev Årets kock 2008 och deltog i svenska kocklandslaget vid segern i VM i Luxemburg 2006. År 2017 och 2018 tog han fram förrätt och varmrätt till Nobelbanketten och blev den första att föra in vegetariska rätter på menyn. Tom Sjöstedt har också gett ut en rad kokböcker och driver sedan 2013 restaurangen Lilla Ego i Stockholm tillsammans med Daniel Räms.

– Tom är en prisbelönad och hyllad kock och krögare med fantastiska meriter i bagaget. Han har ett vasst öga för detaljer och kompletterar Mischa och Markus perfekt i juryn. Vi är så glada och stolta att kunna välkomna Tom till Sveriges mästerkock, säger Sara Johansson, exekutiv producent TV4.

Den elfte säsongen av Sveriges mästerkock spelas in under hösten 2020 och har premiär våren 2021 på TV4, TV4 Play och C More.

Kontakter

Tanja Tabrizian

Press- och PR-ansvarig

Tanja är pressansvarig på TV4.