Så sänds uppladdningen inför fotbollssäsongen 2020 på C More

13 januari 2020 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Äntligen börjar uppladdningen inför den svenska fotbollssäsongen med matcher från flera av de allsvenska klubbarnas försäsongsläger samt hela Svenska Cupen.
- Svenska Cupen har växt år för år sedan formatet med gruppspel infördes för sex år sedan. I år är det mer prestigefyllt än på länge, där många storlag kämpar för att nå cuptiteln och på så sätt en Europaplats, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler på TV4 och C More.

Fotbollsfebern på C More är fortsatt hög. Uppemot 20 matcher från de allsvenska klubbarnas försäsongsläger utomlands kommer att visas på C More. Bland annat visas AIK och Malmö FF:s matcher i Marbella, Hammarbys matcher i Portugal samt IFK Norrköpings matcher mot Bröndby och FC Köpenhamn i Atlantic Cup på C More.

I mitten av februari startar den svenska tävlingssäsongen på riktigt med Svenska Cupen på C More, där det har nu blivit dags för gruppspelet. De 32 kvalificerade lagen till gruppspelet har fördelats i åtta olika grupper. Gruppvinnarna går till slutspel och cupvinnaren erhåller, förutom cuptiteln, även en prestigefylld Europaplats. C More sänder precis som tidigare år samtliga 55 matcher från svenska cupen.

Utöver Svenska Cupen så visas samtliga matcher från La Liga och Serie A på C More. Ligorna kryllar av storstjärnor som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, men även av svenska stortalanger som Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Italien för att lyfta sitt Milan.

Under våren laddar sedan det svenska landslaget upp inför sommarens mästerskap med två landskamper i både mars och juni, innan EM-slutspelet startar den 12 juni. Mästerskapet, som visas tillsammans med SVT, sänds på TV4 och C More. Även samtliga playoff-matcher och landskamper inför EM visas på TV4 och C More.

- Vårens utbud av både svensk och internationell fotboll på C More ser mycket spännande ut. Vi har en jämn kamp i toppen av både Serie A och La Liga med halva säsongen spelad, samt en Zlatan i Milan som precis som alltid drar till sig en enorm publik. I Svenska Cupen ska storklubbar som AIK och IFK Göteborg göra sitt yttersta för att knipa titeln och på så sätt få en Europaplats. Till det kryddar vi fotbollsutbudet med årets största sporthändelse: EM, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler på TV4 och C More.

Spelschema, avsparkstider och kanaler för Svenska Cupen hittar ni här:

Så sänder C More från de svenska klubbarnas försäsongsläger*:

  Avsparkstid: Hemmalag: Bortalag: Kanal:
Atlantic Cup:        
2020-01-31 17:00 Bröndby Norrköping C More Fotboll
2020-02-02 20:00 Häcken Vålerenga C More Live 2
2020-02-03 17:00 Norrköping FC Köpenhamn C More Fotboll
2020-02-04 21:00 AGF Aarhus Häcken C More Fotboll
2020-02-07 TBC Norrköping TBC C More Fotboll
2020-02-07 TBC Häcken TBC C More Live
         
Träningsmatcher i Portugal:      
2020-02-06 TBC Lyngby Hammarby TBC
2020-02-14 TBC Hammarby TBC C More Fotboll
2020-02-15 TBC Göteborg TBC TBC
         
Träningsmatcher i Marbella:      
TBC TBC Malmö TBC TBC
2020-02-03 TBC Örebro Viktoria Plzen TBC
2020-02-06 TBC Örebro RB Linense TBC
TBC TBC Malmö TBC TBC
TBC TBC AIK TBC TBC

 

*Tider och kanaler uppdateras löpande. Ytterligare matcher kan tillkomma.

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig