Ny tv-serie om tonårskillen Bert på C More

5 oktober 2020 - Senast uppdaterad 6 oktober 2020

C More gör en ny komediserie om Bert som bygger på den populära bokserien av Anders Jacobsson and Sören Olsson. Inspelningen pågår i Bagarmossen utanför Stockholm och serien har premiär våren 2021.

– Det är både superkul och utmanande att få göra min tolkning av Bert. Han är ju en rätt speciell person och det händer en massa roliga och galna saker runt omkring honom. Jag tror att hela familjen kommer att gilla den här serien, säger skådespelaren Adrian Macéus.

Serien bygger på den älskade bokserien om Bert Ljung skriven av Anders Jacobsson and Sören Olsson. Tonårskillen Bert spelas av 15-åriga Adrian Macéus som tidigare gjort huvudrollen i musikalen Billy Elliot på Stockholms stadsteater och i julkalendern Storm på Lugna gatan, har släppt flera låtar som artist samt är aktiv på Youtube. Vid sin sida har han kompisarna Åke (Samy Karlsson Fariat), Lill-Erik (Arvid Bergelv) samt en helt ny karaktär: den tävlingsinriktade musiknörden Thora (Lily Wahlsteen).

I jakten på kärlek stöter Bert på alla möjliga hinder i form av snygga gitarrkillar, pinsamma föräldrar och plötsliga acneutbrott. Kompisgänget stöttar varandra genom tonårstidens alla utmaningar, stora som små.

– Vi älskar Bert! Nu får vi äntligen berätta att vi tillsammans med FLX producerar en modern tolkning av Berts universum med några av morgondagens stjärnor. Det här är en klockren pusselbit i vår stora familjesatsning, säger Josefine Tengblad, Dramachef på C More och TV4. 

Serien Bert får fint sällskap bland andra satsningar för barn och ungdomar på C More, såsom komediserien Robssons med premiär 16 oktober samt en helt ny ungdomsserie regisserad av Molly Nutley som har premiär 2021.

Bert produceras av FLX på uppdrag av C More. Producent är Sussan Treshow, konceptuerande regissör är Bill Schumacher. Huvudförfattare är Adrian Boberg och Tapio Leopold. Avsnittsförfattare är Niclas Carlsson, Tove Eriksen Hillblom och Filippa Holm. Exekutiv producent på C More är Lisa Dahlberg.

TV-serien Bert består av 10 avsnitt och har premiär våren 2021.

Kontakter

Mia-Li Hallengren

Press- och PR-ansvarig

Mia-Li är ansvarig för program som Sveriges mästerkock, Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar.