Solsidan slår nytt rekord

30 oktober 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Sveriges mest framgångsrika tv-serie Solsidan slår ett nytt tittarrekord. En halv miljon tittare har sett premiäravsnittet på TV4 Play och C More - den högsta onlineratingen för ett enskilt avsnitt i kanalerna någonsin.

- Det första avsnittet av Solsidan har setts av en halv miljon tittare på våra digitala kanaler TV4 Play och C More. Det är en makalöst stark siffra som innebär ett nytt rekord. Aldrig tidigare har ett enskilt avsnitt setts av så många användare på våra digitala plattformar. Att det dessutom skett på strax över en veckas tid är mycket imponerande, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier.

Den totala onlineratingen på TV4 Play och C More uppgår till 500 000 tittare. Totaltitten, inklusive den linjära premiärsändningen på TV4, uppgår till cirka 2,3 miljoner tittare.

- Nära 2,3 miljoner tittare har sett premiäravsnittet av Solsidan i någon av våra kanaler. Det märks att vi är många som har längtat efter den pricksäkra och samtidsskildrande humorn som bara gänget på Solsidan kan leverera. Söndagarna fram till jul har en säker skrattgaranti, säger Fredrik Arefalk.

Fotnot: Onlinerating är ett mått som används för att mäta digital konsumtion och beräknar ett programs genomsnittliga publikstorlek. Onlineratingen = total spelad tid / avsnittets längd. Detta mått är det mest jämförbara måttet med dess motsvarigheten för linjär tv:s genomsnittlig publikstorlek, rating, och används av MMS.

Kontakter

Elias Giertz

Press- och PR-ansvarig Drama

Elias är övergripande ansvarig för originalproducerade dramaserier.