Norrländsk bussturné och Idolfestival när TV4 letar nya talanger till Idol 2020

13 februari 2020 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Nu är det äntligen dags för alla som drömmer om att bli artist att söka till Idol 2020. Nytt för i år är att auditionturnén växer för att ge ännu fler av landets dolda musiktalanger chansen att bli upptäckta. Turnén startar i Åre, Idolbussen åker sen vidare genom Norrland för att avslutas med en stor Idolfestival i Kungsträdgården i Stockholm. Där finns artister, Idoljuryn, Pär Lernström - och chansen att göra en audition.

– Efter en fantastisk Idolhöst 2019 ser vi väldigt mycket fram emot att finkamma landet på nya musiktalanger. Det känns extra kul att få komplettera vår auditionturné med en bussturné i Norrland och en magnifik Idolfestival den 25 april. Jag vill verkligen uppmana alla som drömmer om en karriär som artist att söka, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol 2020.

Under årets auditionfas kommer Idol, förutom klassiska auditions, även att åka på en stor bussturné i Norrland. Bussturnén startar i Åre lördag 22 februari och avslutas i Örnsköldsvik 27 februari. Utöver det kommer auditions att ske i Sundsvall, Göteborg, Helsingborg och Stockholm.

Juryn består även i år av stjärnkvartetten Anders Bagge, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita.

– Anledningen till att jag älskar att sitta med i Idoljuryn är just för att jag får vara med och upptäcka Sveriges framtida artister. Idol är en alldeles unik möjlighet för den som sitter på artistdrömmar. En möjlighet som man absolut ska ta tillvara på och söka, säger Nikki Amini.

– Jag är väldigt glad att vi har med oss vår rutinerade och proffsiga jury även denna säsong. Jag vet att de längtar efter att få upptäcka massor av nya talanger, från hela Sverige, säger Malin Knave.

 

 

Bussturné

Åre 22 februari

Storuman 23 februari

Jokkmokk 24 februari

Luleå 25 februari

Umeå 26 februari

Örnsköldsvik 27 februari

 

Audition

Sundsvall 8 mars

Göteborg 15 mars

Helsingborg 29 mars

Stockholm 25 april (Idolfestival)

 

Idol vann en kristall 2018 i kategorin Årets underhållningsprogram.

Kontakter

Tanja Tabrizian

Press- och PR-ansvarig

Tanja är pressansvarig på TV4.