C More säkrar exklusiva rättigheter till asiatisk fotboll – sänder Champions League och kvalet till fotbolls-VM

9 februari 2021

C More fortsätter att utöka sin fotbollsportfölj i både Sverige och Finland.
De kommande fyra åren kommer de bästa klubb- och landslagsturneringarna från Asien, inklusive kvalet till fotbolls-VM i Qatar, Asiatiska Mästerskapen och Champions League, att sändas på C More och i Sportkanalen.

- Fotboll är på stark frammarsch i Asien. Det fick vi inte minst ett bevis på under VM i Ryssland där Sydkorea besegrade dåvarande världsmästaren Tyskland och Japan föll på övertid i åttondelsfinalen mot Belgien. Den asiatiska fotbollen passar perfekt in i C Mores portfölj och framför allt tidsskillnaden gör att C Mores tittare nu har möjlighet att titta på livefotboll på C More i princip dygnet runt, säger Johan Cederqvist, chef för C Mores kanaler och rättigheter.

2021 till 2024 kommer C More sända den bästa fotbollen från Asien i både Sverige och Finland, som bland annat AFC Champions League som startar i april 2021 och Asiatiska Mästerskapen 2023 i Kina. Men framför allt visas det avgörande gruppspelet i kvalet till VM 2022, som startar hösten 2021, där stjärnor som Tottenhams Heung-Min Son och Southamptons Takumi Minamino ska försöka skjuta sitt Sydkorea respektive Japan till mästerskapet i Qatar.

C More har sedan tidigare ett brett sportutbud med bland annat exklusiva rättigheter till både finska och svenska högstaligorna i ishockey, Liiga och SHL, PGA-touren i golf, WTA-touren i tennis, UEFA Nations League, EM- och VM-kval i fotboll samt La Liga och Serie A. Från och med hösten 2021 har TV4 Media även exklusiva rättigheter till världens största klubblagsturnering i fotboll, Uefa Champions League, i både Sverige och Finland. C More och TV4 har även de svenska rättigheterna till samtliga herrmästerskap i fotboll till och med 2028, tillsammans med SVT.

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig