Gå till huvudinnehåll

TV4s stora thrillerdrama Vargasommar har premiär på juldagen

14 oktober 2024

Den 25 december, på självaste juldagen, är det premiär för TV4 Dramas nya storsatsning Vargasommar, baserad på Hans Rosenfeldts succéroman med samma namn. Eva Melander spelar seriens huvudkaraktär, Hannah Wester vid Haparandapolisen. Serien sänds i sex delar på TV4 Play och är ett starkt berörande drama fullt av gastkramande spänning och mörk situationskomik. Skaparna bakom Snabba cash-serien Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund återvänder med en högkvalitativ, cinematisk och nervkittlande thrillerserie. Här är första bilderna från serien och allt man behöver veta inför premiär!

Huvudrollerna spelas av Eva Melander (Gräns, Strul, UFO Sweden) och Eliot Sumner (Ripley, The Gentlemen, No Time to Die). I andra ledande roller ser vi Henrik Dorsin, Amed Bozan, Nora Bredefeldt, Hannes Fohlin, Albin Grenholm, Olle Sarri och Eero Milonoff.

Serien följer Haparandapolisen Hannah Wester, som gör en makaber upptäckt efter att en död varg påträffats med mänskliga kvarlevor i magen. Fallet kan kopplas till en blodig droguppgörelse på andra sidan gränsen i Finland. Samtidigt råkar det udda paret Sandra och Kenneth krocka med en bil som visar sig innehålla en mördad man och tre värdefulla väskor som kan innebära en möjlighet till ett nytt liv. Vad Hannah och de andra inte vet är att yrkesmördaren Kat är på väg till Haparanda för att återfinna de försvunna väskorna. Det utlöser en brutal våldsspiral av sällan skådat slag på den lilla orten. Skeenden som visar sig ha kopplingar till Hannahs mörka plågsamma förflutna.

– Vi är oerhört stolta över att få visa Vargasommar för våra tittare. En högkvalitativ serie med en stark egen röst. Mycket spänning, mystik och en stor dos komiska inslag. En svensk krim på ett sätt som vi inte sett förut, säger Johanna Lind, dramachef på TV4.

Vargasommar har världspremiär på Stockholms filmfestival 9 november. Serien har premiär på TV4 Play på juldagen den 25 december och sänds i sex delar.

Vargasommar produceras av Nordic Drama Queens, med Josefine Tengblad och Eiffel Mattsson som producenter. Serien är en samproduktion mellan TV4 Drama, Fifth Season, ZDF och Filmpool Nord. Fifth Season är internationell distributör.

För ytterligare information, kontakta:
Clarie Åkesson
Clarie.akesson@kultpr.se
+46 733 38 98 05

Karin Wahlén
Karin.wahlen@kultpr.se
+46 768 96 22 54

Kontakter

Kontakta oss

För mer information om våra program och intervjuförfrågningar, samt akuta ärenden, maila oss på

press@tv4.se