Gå till huvudinnehåll

TV4 Talk – nytt program om USA-valet

3 september 2024

I höst går USA till val. Blir det Donald Trump eller Kamala Harris som tar plats i Vita huset? Som en del av TV4:s omfattande USA-valbevakning släpper vi nu ”TV4 Talk”, ett nytt format som ska leda tittarna genom de intensiva nyhetsveckorna fram till amerikanska valet. Ett program i enklare videopoddform där analysen och samtalet står i fokus.

Jenny Strömstedt leder programmet och till sin hjälp har hon experterna Per Schlingmann och Andreas Utterström.

- Det finns ett stort intresse kring USA-valet och det är oerhört tillfredsställande att kunna erbjuda TV4s tittare ännu mer kunskap och fördjupning på TV4 Play. Jag ser mycket fram emot hela säsongen. Det finns oändligt antal vinklar att täcka och vi hoppas kunna ge tittarna det där lilla extra för att valhösten ska bli både begripligare, och underhållande, säger programledare Jenny Strömstedt.

Per Schlingmann vill avslöja metoderna som ska leda till presidentposten.

- Jag ser fram emot att följa, analysera och kommentera det amerikanska valet. Jag kommer särskilt att spana på deras kampanjmetoder och vilka narrativ de försöker etablera. Min förhoppning är att tittarna ska känna att vi tar valet på allvar eftersom det spelar stor roll vem som vinner, men att vi också bjuder på den krydda av underhållning som denna osannolika valrörelse innehåller, säger han.

Andreas Utterström vill utforska högt som lågt.

- Amerikansk politik är en kombination av blodigt allvar och skamlös underhållning. Hur mycket man än pratar om ämnet finns det alltid mer att dyka ner i, oavsett om det handlar om sakpolitik eller personliga skandaler. Därför ska det bli kul att få göra just det i ett lite längre format tillsammans med Jenny och Per.

Programmet kommer att publiceras varje onsdag på TV4 Play. Vill man sitta ner och titta på programmet koncentrerat så gör man det, men samtalet mellan Jenny, Per och Andreas går även utmärkt att ta med sig i lurarna på promenaden, på bussen eller i bilen.

- Det är en mycket kunnig och initierad trio som kommer lotsa tittarna och lyssnarna igenom en väldigt spännande slutspurt inför valet. Skönt att få möjlighet att fördjupa en ganska rörig och högröstad valrörelse, säger projektledare Mattias Hägerlund.

TV4 Talk har premiär 4 september på TV4 Play

Om experterna:

Per Schlingmann
Lett två nationella valrörelser i Sverige och två valrörelser till EP.
Kommer i januari med en bok om narrativ och berättelser där Trump och Harris studeras.
Har besökt såväl republikanska som demokratiska konvent

Andreas Utterström
Kommunikationskonsult och podcastproducent som kommenterat amerikansk politik
regelbundet i radio och tv i drygt tio år.

 

 

 

Kontakter

Ina Kokalari

PR- och programkommunikationschef