Gå till huvudinnehåll

TV4 storsatsar på nyheter – sänder hela dagen

27 augusti 2024

Efter årsskiftet startar Nyhetsdagen, ett program som tar vid efter Nyhetsmorgon och direktsänder fram till Efter fem. Det innebär att nyhets- och samhällsprogrammen pågår från tidig morgon till kväll.

Förlängningen av Nyhetsmorgon blev en tittarframgång, och nu tar kanalen nästa steg.

- Snart finns vi alltid här för tittarna, både i TV4 Play och i TV4-kanalen. Vi bygger långsiktiga relationer, hos både äldre och yngre, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle, och fortsätter med att säga.

- Nyhetsdagen kommer att ha samma mix av raka nyheter och trevliga sällskap som våra redaktioner redan är så skickliga på, och ledas av uppskattade programledare. Kan vi göra nutiden och framtiden lite mer begriplig för ännu fler är det också ett fint demokratiskt uppdrag.

- TV4 Play är en tjänst där du hittar ett stort utbud av underhållning och serier att streama – men också mycket direktsänd tv i form av nyheter och sport. Med Nyhetsdagen så förstärker vi vår närvaro med mer än tusen timmar direktsänd tv per år vilket skapar en unik position på en växande streamingmarknad, säger kanal- och innehållsdirektör Fredrik Arefalk.

I förra veckan berättade TV4 att kanalen säkrat rättigheterna till världens största idrottsevenemang. Tillsammans med SVT sänder TV4 de Olympiska Spelen från 2026 till 2032.

- Det här är två strategiskt viktiga milstolpar för TV4 i vår ambition att samla Sverige på TV4 Play. OS är ett evenemang som saknar motstycke och Nyhetsdagen knyter ihop vår vardag med direktsända nyheter från tidig morgon till sen kväll, säger kanal- och innehållsdirektör Fredrik Arefalk.

 

Nyhetsdagen kommer att sända måndag till fredag, med uppehåll under sommar och jul. En del av de program som idag sänds på dagtid, som till exempel Hem till gården, flyttar till Sjuan.

Idag sänder Nyhetsmorgon vardagar från 05.45 till 12.00. Nyhetsdagen kommer att ta vid och sända fram till klockan 17, då Efter fem startar. Därefter följer 19-Nyheterna, underhållning på prime time, och sedan nyheter igen klockan 22.

Nyhets- och samhällsprogrammet Efter fem startade den 7 januari 2019, och blev snabbt en framgång för TV4.

Den 10 oktober 2022 förlängdes TV4 Nyhetsmorgons vardagssändningar med två timmar, fram till klockan 12.00, och 2023 förlängdes även helgsändningarna. Även detta blev omedelbart en tittarmässig framgång.

 

För mer information:

viveka.hansson@tv4.se

fredrik.arefalk@tv4.se

press@tv4.se

 

 

Kontakter

Kontakta oss

För mer information om våra program och intervjuförfrågningar, samt akuta ärenden, maila oss på

press@tv4.se