TV4 och Disney+ inleder samarbete för annonsförsäljning i Sverige

19 oktober 2023 - Senast uppdaterad 20 februari 2024

TV4 och The Walt Disney Company Nordic inleder ett annonssamarbete från den 1 november. Det sker i samband med att Disney+ lanserar abonnemangsalternativet ”Standard med reklam” i Sverige och innebär att TV4 blir exklusiv återförsäljare av annonslager för Disney+ på den svenska marknaden.

Det nya annonssamarbetet innebär att TV4 och Disney+ tillsammans erbjuder annonsörerna en unik möjlighet att nå en bred och passionerad målgrupp som lockas av allt från sport till Star Wars.

Disney+ lanserades 2020 och har snabbt etablerats på den svenska marknaden. Den 1 november lanseras Disney+ nya abonnemangsplan i Sverige, där ”Standard med reklam” finns med som alternativ till ”Standard” och ”Premium”. TV4 blir exklusiv återförsäljare av reklamlager i ”Standard med reklam” på Disney+.

Mathias Berg, vd, TV4:

”Vi kunde inte vara gladare över att äntligen få presentera det här samarbetet, som stärker både TV4:s och Disneys position på den svenska reklammarknaden. Partnerskapet med Disney är ett naturligt steg i att ge ett ännu starkare erbjudande till våra annonsörer, där båda parter står för och satsar på högkvalitativt innehåll i en trygg och annonssäker miljö.”

Hans van Rijn, vd, The Walt Disney Company Nordic & Baltic:

“Det känns fantastiskt att arbeta tillsammans med Sveriges största kommersiella TV-hus när vi tar detta nästa steg för Disney+. TV4 har decennier av erfarenhet och expertis och kommer att vara en stor tillgång både för våra annonsörer och tittare när vi nu kommer med ett helt nytt erbjudande till den svenska marknaden. Vår nya abonnemangsplan ger fans och tittare tillgång till det svåröverträffade innehållet på Disney+ med ökad flexibilitet och ännu större valmöjligheter. Vi ser verkligen fram emot den här lanseringen.”

Disney+ erbjuder innehåll för alla och ett ständigt växande utbud av nya TV-serier, succéfilmer och exklusiva Originals under varumärkena Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic och Star.Tack vare Disneys omfattande underhållningsbibliotek, som spänner från dokumentärer och kritikerrosade dramaproduktioner till komedier och klassiska animationer, kan tittarna njuta av allt från ”The Simpsons” och ”Grey’s Anatomy” till prisbelönta hits som ”The Bear” och ”The Mandalorian”.

Robusta system ger föräldrar kontroll och säkerställer att Disney+ förblir en tjänst där tittarupplevelserna är anpassade för alla i familjen. Kunder kan skapa flera profiler per konto och har möjlighet att skapa profilrelaterade PIN-koder och innehållsklassificeringar via funktionen Parental Controls.

För ytterligare information om Disney+, vänligen kontakta:

Emelie Halltoft | emelie.halltoft@disney.com

Aurora Stark | aurora.stark@disney.com

För ytterligare information om TV4, vänligen kontakta:

Liv Sander | liv.sander@tv4.se

Kontakter

Kontakta oss

För mer information om våra program och intervjuförfrågningar, samt akuta ärenden, maila oss på

press@tv4.se