TV4 förlänger Solsidan med två säsonger

29 september 2023 - Senast uppdaterad 27 november 2023

Sveriges mest framgångsrika komediserie fortsätter. TV4 har beställt ytterligare två säsonger av Solsidan med Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rehborg, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh i rollerna.

- Solsidan har samlat Sverige ända sedan 2010 så jag är väldigt glad över att vi nu, i samband med premiären av säsong 8, kan utlova ytterligare två säsonger under de kommande åren. Solsidan är en av TV4:s största succéer genom tiderna och hittar hela tiden en ny publik på TV4 Play så vi vet vilken betydelse serien har för väldigt många tittare, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör TV4.

Solsidan hade urpremiär på TV4 i januari 2010 och blev genast en stor tittarsuccé. I dag är Solsidan säsong 1-7 ett av de mest streamade programmen på TV4 Play och en av de mest framgångsrika svenska komediserierna genom tiderna. Genom åren har tittarna fått följa de tre paren Alex och Anna, Mickan och Fredde, och Ove och Anette som bollar föräldraskap, relationer, bostäder och karriärer i Saltsjöbaden.

- Solsidan har blivit det jag ständigt återvänder till. Det är väldigt svårt att tacka nej till arbete med det här ljuvliga gänget. Känslan när vi ses för en ny säsong är som en klassåterträff. Så jag är mycket tacksam att publiken fortsätter titta på serien!, säger Felix Herngren.

I kväll fredag (29 september) har Solsidan säsong 8 premiär på TV4 Play för plusanvändare. I TV4-kanalen har Solsidan säsongspremiär den 15 oktober.

De nya säsongerna kommer samproduceras av FLX och Jarowskij för TV4. Exekutiv producent på TV4 är Jon Mankell. Dramachef på TV4 är Piodor Gustafsson.

Kontakter

Kontakta oss

För mer information om våra program och intervjuförfrågningar, samt akuta ärenden, kontakta vår pres...

press@tv4.se