Gå till huvudinnehåll

TV4 Drama gör serie om Trustorhärvan

23 oktober 2024

Den så kallade ”Trustorhärvan”, som är ett av Sveriges största ekobrott, blir nu dramaserie på TV4. Serien handlar om en brittisk lord och tre svenska affärsmän som 1997 lyckas köpa det anrika investmentbolaget Trustor med bolagets egna pengar och betala ut stora bonusar till sig själva. Serien är fritt baserad på boken ”Svindlande affärer” av Gunnar Lindstedt som tillsammans med polisen avslöjade männen. Hatade och beundrade – historien om affären och det spektakulära festandet på Stureplan och Franska rivieran har fortsatt att skapa fascination i decennier.

Det blir en fartfylld mini-serie i fyra delar, där drömmen om pengar, att nå finanstoppen snabbt och vältra sig i lyx får ett högt pris. I berättelsen om övertagandet av Trustor ser vi Adam Lundgren i rollen som Joachim Posener, som polisen ansåg vara hjärnan bakom kuppen. Erik Svedberg-Zelman spelar rollen som Thomas Jisander och Viktor Björkberg spelar Peter Mattsson.

- Nu är vi i gång med inspelningen och ambitionen är hög att leverera en ny spännande dramaserie om den sensationella heisten. Vi har ett välskrivet manus, en fantastisk rollista och stark regi, och dessutom utspelar sig serien i många häftiga 90-talslocations, säger Jon Mankell, exekutiv producent på TV4.

Serien produceras av FLX för TV4 i samproduktion med Film i Väst. Inspelningarna genomförs i Stockholm, Göteborg och Kroatien. Producent är Anna Carlsten, regissör Ivica Zubak och huvudförfattare Erik Hultkvist och exekutiv producent FLX är Julia Lennartsson

- Vi är förväntansfulla att inom snar framtid kunna presentera denna serie till TV4 Dramas slate. Det är en genre-mix som sticker ut i det svenska serielandskapet och behandlar en svensk berättelse i världsklass. Som med alla våra serier är den högkvalitativ med ett fantastiskt team bakom och framför kameran, säger Johanna Lind, dramachef på TV4.

Mer information som namn på serien, alla i casten och sändningsstart kommuniceras nästa år.

 

Kontakter

Ina Kokalari

PR- och programkommunikationschef