Tittarsuccé för Bäst i test – tillbaka med specialavsnitt i maj

15 mars 2024

Bäst i test kan sammanfattas som en tittarsuccé på TV4 Play och TV4. Programmet är tillbaka redan i maj med ett specialavsnitt där tidigare deltagarna Marika Carlsson, Nassim Al Fakir, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Marcus Berggren och Johanna Nordström möts under press och stress i kluriga tester.

Till specialavsnittet har David Sundin och Babben Larsson bjudit in fem förlorare från tidigare säsonger. Alltså de som historiskt fått absolut lägst poäng i Bäst i test och förlorat sin respektive säsong. De möts för att göra upp om vem som är alla tiders ”Sämst i Test”. 

- Tillåt mig hälsa er välkomna till en legendarisk kväll där vi för en gångs skull inte tävlar om vem som är Bäst i Test. I det här programmet gäller det att göra allt för att inte komma sist och därmed få utmärkelsen Sämst i Test. Eftersom alla deltagarna är tidigare förlorare i det här programmet så kan jag utlova en TUFF match mot botten, säger David Sundin, programledare.

Det totala tv-tittandet för Bäst i tests första säsong på TV4 är i snitt strax över 2 miljoner tittare per avsnitt. Säsongen har i snitt haft en onlinerating på 715 000 per avsnitt och det linjära snittet är 1 290 000 tittare per avsnitt.

- Med i snitt två miljoner tittare så är Bäst i test TV4:s största succé på många år. Av alla våra program så är det bara Masked Singer som når samma höga nivåer så vi är oerhört nöjda med vår första säsong. Bäst i test har dessutom slagit alla rekord på TV4 Play. Aldrig tidigare har ett underhållningsprogram varit i närheten av Bäst i tests onlinesiffror. Över 700 000 har i snitt sett Bäst i test på TV4 Play varje vecka och det tittandet fortsätter växa, säger Fredrik Arefalk, innehålls- och kanaldirektör TV4.

Deltagarna i Bäst i test specialavsnitt som sänds den 24 maj på TV4 Play och TV4:

Marika Carlsson

Nassim Al Fakir

Kristina ”Keyyo” Petrushina

Marcus Berggren

Johanna Nordström

 

Kontakter

Ina Kokalari

PR- och programkommunikationschef