Tittarfavoriten Bäckström är tillbaka med en tredje säsong!

17 april 2024 - Senast uppdaterad 24 april 2024

 

Den 24 april är det premiär för Bäckström säsong 3 på TV4 och TV4 Play. Kjell Bergqvist återvänder till rollen som Evert Bäckström, tillsammans med andra folkkära skådespelare som Helena Bergström, Agnes Lindström Bolmgren och Filip Berg.

 

Världens bäste mordutredare, kriminalkommissarie Evert Bäckström (Kjell Bergqvist), får ingen ro. Han reser till Palma för att följa upp ett spår efter mordet på sin barndomsvän Sally, kommissariens enda olösta mordfall. Utredningen tar en oväntad vändning när en svensk man hittas mördad och en bomb detonerar i Stockholm.

Dryga 3 månader i solen vid Medelhavet! Fantastiskt team! Sköna och proffsiga arbetskamrater! God mat! Kalla öl! Jacuzzi på terrassen! Havsutsikt med fantastisk solnedgång varje kväll. Allt i min smak! Var tyvärr tvungen att åka hem! Tror Bäckström blev kvar! Han gör ju lite som han vill!, säger skådespelaren Kjell Bergqvist om inspelningen.

Vi återser Agnes Lindström Bolmgren i rollen som Ankan, Bäckströms ambitiösa och hårdhudade poliskollega, och Helena Bergström i rollen som Tussan, Ankans mamma som driver hotellet på Palma där dramat till stor del utspelar sig. Manus är skrivet av Dennis Magnusson och Jonathan Sjöberg. Jonathan Sjöberg står också för regi, tillsammans med David Berron.

Äntligen dags för premiär! Evert Bäckström är verkligen ”larger than life”, en filterlös karaktär som Kjell Bergqvist gett själ till – och som älskas av publiken. Den nya säsongen rymmer både spänning och dramatik, men också humor och värme, säger Petra Ahlin, exekutiv producent på TV4.

Bäckström säsong 3 har premiär 24 april. Exekutiv producent på TV4 är Petra Ahlin, producent på Yellow Bird är Daniel Gylling. Serien produceras av Yellow Bird för TV4 och TV4 Play och kommer sändas i sex avsnitt under våren 2024.

För ytterligare information, kontakta:

Clarie Åkesson
clarie.akesson@kultpr.se
+46 733 38 98 05

Karin Wahlén
karin.wahlen@kultpr.se
+46 768 96 22 54