Premiär för UFO-mysteriet – ny serie med Felix Herngren

12 mars 2024

Finns det liv i rymden och får vi återkommande besök av främmande varelser? I den nya programserien UFO-mysteriet får tittarna följa Felix Herngren i jakten på sanningen. Felix har länge haft ett starkt intresse för UFO:n och är säker på att det finns liv i rymden – nu är hans mål att hitta svaren.

I UFO-mysteriets fyra avsnitt får vi följa Felix Herngren i sitt sökande efter sanningen om främmande varelser. I programmet går han till botten med olika teorier, besöker platser som är av betydelse och träffar ögonvittnen och personer vars liv för alltid har förändrats efter att de stött ihop med UFO:n. Felix har alltid varit nyfiken på livet utanför jorden och att reda ut mysteriet om UFO:n har länge lockat.

- Mitt UFO-intresse har hängt med sedan barnsben men det har legat på en rimlig nivå – i alla fall enligt min familj. Nu har det dock växt till en mindre sund nivå. Lyckligtvis kunde jag omsätta nattgooglande på fritiden till arbete dagtid när TV4 sa ja till att göra en serie om ämnet. Under det senaste året har jag och teamet borrat oss in i det här ämnet och åkt runt i Sverige och över Atlanten för att söka svar på världens absolut intressantaste fråga: Är de redan här? Säger Felix Herngren, programledare för UFO-mysteriet.  

Till sin hjälp under resans gång har Felix en handfull experter som ger olika ledtrådar, teorier och på olika sätt guidar honom framåt i sitt sökande. Tillsammans med sakkunniga, journalister, forskare och eldsjälar diskuteras allt från existentiella frågor och vetenskap till konspirationsteorier och personliga berättelser.

UFO-mysteriet har premiär den 26 mars på TV4 och TV4 Play.

Första avsnittet finns här.

Pressbilder finns här.