Piodor Gustafsson utses till dramadirektör

24 juni 2020

I september ansluter Piodor Gustafsson till TV4 Media som dramadirektör för Norden och Baltikum. 

- Piodor är en av branschens mest erfarna, kunniga och välmeriterade personer. Därför känns det helt fantastiskt att han ansluter till vårt lag när vi nu tar ett samlat grepp i Norden och Baltikum, säger innehållsdirektör Åsa Sjöberg om rekryteringen.

Piodor Gustafsson är en av Sveriges mest erfarna och välrenommerade film- och tv-producenter. Han är flerfaldigt prisbelönad, senast med en Guldbagge för filmen Gräns och även som medproducent till filmen The Wife där titelrollens Glenn Close vann en Golden Globe och Oscarsnominerades. För C More och TV4 har han på senare tid producerat de uppmärksammade serierna Dirigenten och Sthlm Rekviem. Senast har han startat och drivit produktionsbolaget Spark, och har bland mycket annat också varit beställare för kultur och drama på SVT och filmkonsulent på Svenska Filminstitutet.

Nu har Piodor Gustafsson rekryterats till en ny roll, som nordisk dramadirektör för TV4 Media.

- Det ska bli väldigt roligt och inspirerande att komma in och ta det yttersta ansvaret för det samlade utbudet av scripted content i bolaget. Josefine Tengblad och hennes svenska team liksom Jani Hartikainen och hans finska dito gör ett fantastiskt jobb och det ska bli både spännande och utmanande att tillsammans göra TV4, C More och MTV till förstavalet för de tittare och användare som älskar scripted, säger Piodor.

Piodor rapporterar till innehållsdirektör Åsa Sjöberg, som är väldigt glad över att ha knutit Piodor till sitt team.

- Vi fortsätter att satsa offensivt på scripted, och jag ser fram emot allt fantastiskt innehåll vårt redan starka dramateam kan åstadkomma under Piodors ledning, säger Åsa Sjöberg.

Kontakter

Elias Giertz

Press- och PR-ansvarig Drama

Elias är övergripande ansvarig för originalproducerade dramaserier.