Inspelningsstart för Happy jävla Pride

17 maj 2023

Stockholm är staden som aldrig sover, i alla fall inte under Stockholm Pride. Nyligen startade inspelningen av TV4:s nya dramaserie Happy jävla Pride. Tittarna kommer få lära känna Dilan (Oscar Wallgren) som kommer från en småstad och åker upp till Stockholm för att uppleva sin första Pridevecka. Där flyttar han in hos sin kusin Ari (Carlos Romero Cruz). Aris bästa vän Nina (Sofia Kappel) blir abrupt bostadslös och flyttar också in med kusinerna. Den ofrivilligt sammansatta trion får nu uppleva en fartfylld vecka tillsammans som de sent kommer att glömma.

“Happy jävla Pride är en känslomässig bergodalbana som utspelar sig i ett karnevalliknande Sommar-Stockholm under en vecka där allt är tillåtet. Regissör Måns Nyman, senast aktuell med sin långfilm ”Stammisar” kommer tillsammans med vår huvudtrio Carlos, Sofia och Oscar att ta publiken på en fantastisk resa!” säger Isaac Inger & Matilda Hartzell, producenter på Unlimited Stories.

Dilan är uppvuxen på landsbygden och ska för första gången delta i årets viktigaste vecka: Stockholm Pride. I månader har han haft kontakt med Christoph (Malte Legros Selander) - och nu ska de äntligen träffas i verkligheten! Men det första mötet blir inte som Dilan hoppats på. Han har svårt att passa in i Christophs sexuellt erfarna kompisgäng och dessutom tvivlar han på om känslorna för Christoph kanske inte är besvarade?

Under Prideveckan ska Dilan bo hos sin erfarne kusin, toppmäklaren Ari. På ytan är Ari självsäker och självklar, allt som Dilan önskar sig vara. Men vad ingen vet är att Aris fläckfria fasad döljer ett oläkt sår som börjar visa sig alltmer. På Prideveckans första dag dumpar Ari sin pojkvän Jonas (Johan L Heinstedt) och planerar i stället för en vild vecka.

I en annan del av stan blir Aris bästa kompis Nina återigen dumpad av sin flickvän Sascha (Roshi Hoss). Med ett brustet hjärta vänder sig Nina till Ari - som hon gjort så många gånger tidigare när relationen tagit slut. Motvilligt tillåter Ari att även Nina får en tillfällig sovplats hemma hos honom men för Nina handlar veckan bara om en sak - att få tillbaka Sascha.

Happy Jävla Pride är en kaotisk, dramatisk, komisk, mänsklig, hoppfull och slagkraftig resa om att äntligen hitta sin gemenskap, om att våga vara stolt över vem man är och vem man vill vara.

”TV4 har som ett av sina allra viktigaste mål att samla och skildra hela Sverige. Det är en av anledningarna att vi tycker det är extra roligt att dyka ner i Dilans dramatiska dagar som kulminerar under Prideveckan. Genom Dilan, Ari och Nina får vi en spännande och underhållande inblick i vad som kan hända bakom kulisserna på ett av Sveriges största evenemang.” säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

Happy jävla Pride beräknas ha premiär på TV4 under 2024.

Serien produceras av Unlimited Stories i samproduktion med Film Stockholm. Stockholm Pride är samarbetspartner och QX är mediapartner. Producenter är Isaac Inger och Matilda Hartzell. För regi står Måns Nyman. Manus är skrivna av Sebastian Johansson och Melina Maraki tillsammans med manuskonsult Fredrik Apollo Asplund. Exekutiv producent på TV4 är Lisa Dahlberg. Serien distribueras internationellt av Beta Film.

Kontakter

Kontakta oss

För mer information om våra program och intervjuförfrågningar, samt akuta ärenden, maila oss på

press@tv4.se