Idol blir höstens nya lördagsunderhållning på TV4

3 april 2024

I höst firar Idol 20 år på TV4 och programmet gör det med en historisk förändring.
Förutom två nya jurymedlemmar och en ny programledarduo, så kommer Idol för första gången någonsin att sändas på lördagar.

- Idol är ett program som i 20 år varit i ständig förändring. Det som alltid bestått är konsten att förädla stora talanger från ett auditionrum till att stå på scen som en stjärna. Vi tror att Idol kommer utvecklas ytterligare när programmet nu förnyas och blir höstens nya lördagsunderhållning.  Det blir en riktig superhelg på TV4 i höst, där vi sänder fler stora program än någonsin tidigare, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

Idol är ett av TV4:s starkast lysande format och starkt förknippat med hösten på TV4. Nu byter Idol också sändningsdag och samtliga avsnitt, från premiär till final, sänds på lördagar under hela hösten.

Programmet får även ett nytillskott på programledarsidan. Under vårens audition gör programledaren och Youtubern Mauri Hermundsson Pär Lernström sällskap som programledare för Idol.

- Det känns kittlande och roligt att få hoppa in i Idol-världen den här våren, särskilt nu när man gör om programmet lite under 20-årsjubileumet. Det är otroligt spännande att få följa unga människor under några av de läskigaste och viktigaste dagarna i deras liv, säger Mauri Hermundsson och fortsätter:

- Att få jobba med Pär är en riktig dröm och jag tror att vi kan komplettera varandra bra. Nu är i och för sig Pär redan komplett, men jag lever gärna i min lilla dröm om att jag kan bidra med något. Vi har redan spelat in ett program och jag hoppas tittarna kommer märka hur kul vi har med varandra.

Mauri har gjort stor succé med sin Youtube-kanal Uppdrag Mat och som programledare på TV4 för bland annat ”Mauri – vad hände sen?”, där han i höstas bland annat spelade in ett avsnitt i samband med en av Idols fredagsfinaler.

- Mauris härliga energi och sympatiska personlighet kommer passa perfekt i Idol. Han och Pär kommer komplettera varandra på ett utmärkt sätt som programledare för Idol, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol på TV4.

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig