Här är bönderna som söker kärleken i Bonde söker fru – jorden runt 2024

13 mars 2024

Nu har det blivit dags för nya bönderna att hitta den stora kärleken  men den här gången utanför Sveriges gränser. I årets säsong av Bonde söker fru – jorden runt bär det av till Grekland, USA och Frankrike.

Bonde söker fru – jorden runt har säsongspremiär den 8/4 på TV4 Play och TV4.

I Bonde söker fru – jorden runt får vi träffa bönder med en vardag långt ifrån mjölkkor och havrefält. Men precis som bönderna i vanliga Bonde söker fru så längtar de efter att träffa den stora kärleken. I årets säsong får vi möta tre bönder, Anders, Dino och Christopher, och följa med på deras kärleksresa bland vinrankor, travhästar och olivträd.

- I Bonde söker fru - jorden runt blir det till skillnad från vanliga Bonde söker fru en hel del drama som till viss del består av språkliga missförstånd och kulturkrockar, men det fina är att kärleken ändå övervinner allt. För mig personligen har det även varit en känslomässig berg och dalbana att följa de här tre bönderna på deras kärleksresa. Tittarna har en engagerande, känslosam och överraskande säsong att se fram emot, säger Linda Lindorff, programledare för Bonde söker fru - jorden runt.

 

Årets bönder:

Dino Choreftis, 49 år, Grekland:

På Greklands solsäkraste ö Rhodos hittar vi Dino, en 49-årig olivbonde. På sin familjegård har Dino en verksamhet som rullar över alla årstider. Olivträd med olivoljeproduktion som serveras på flertalet Michelin-krogar. Tomater, kål och zucchini som förser hela ön med grönsaker. Apelsiner, grapefrukter och granatäpplen som klasar sig på gårdens alla fruktträd. Dino älskar havet och när han inte kitesurfar eller åker jetski njuter han gärna av solnedgången på en av sina fantastiska segelbåtar. Men när dagen är slut känner han sig som mest ensam, han saknar någon att prata, skratta och att skapa gemensamma mål och minnen med. Dino vill ha en självständig tjej med driv och lite action i sig. Hon får gärna ha egna hobbys och mål, men han uppskattar någon som även vill hänga med honom på motorcykeln eller segelbåten.

Christopher Sjöblom , 25 år, USA:

I hjärtat av Napa Valley, Kalifornien, hittar vi 25-årige vinbonden Chris. Han föddes i Sverige men är uppvuxen bland vinrankorna i Napa. Chris har en fyraårig arkitektutbildning i bagaget och drömmer om att en dag rita och bygga sin egen vingård. Innan dess vill han resa runt i världen och lära sig flera språk, helst med en flickvän vid sin sida. Trots att Chris är uppvuxen i USA känner han sig ändå väldigt svensk och att fira Midsommar är årets höjdpunkt. Chris älskar adrenalinkickar i form av skateboard, klättring och skidåkning men som kontrast spelar han gärna piano, lagar mat samt skissar på någon ny ritning. Chris vill träffa en charmig, smart tjej som gillar att resa och som vill följa med honom på livets nästa stora äventyr. 

Anders Lindqvist, 70 år, Frankrike:

Anders kommer ursprungligen från Norrland men kärleken till travsporten tog honom till Frankrike, där han haft sin bas sedan tidigt 90-tal. Nu bor han på en av Europas största travanläggningar som ligger strax utanför Paris och är en levande legend inom travsportvärlden. Numera är Anders pensionär men hans dagar är fortfarande fyllda av att coacha kuskar, kommentera lopp samt att verka som travexpert i olika medier. Anders har en tuff tid bakom sig med svår sjukdom, men mår idag bra och är mer än redo för kärleken. Anders vill hitta en kvinna som kan hänga med i hans tempo och som delar hans intresse för mat, resor och att ta en tur in till Paris.

 Bonde söker fru – jorden runt har säsongspremiär den 8/4 på TV4 Play och TV4.

Kontakter

Anna Lundkvist

Press- och PR-ansvarig (tjänstledig)