En vecka till premiär – så blir IDOL 2023

22 augusti 2023

Sveriges viktigaste musiktävling är äntligen tillbaka!
Den 28 augusti har Idol 2023 premiär på TV4 Play och TV4, där tittarna bjuds på såväl klassiska händelser, som på en hel del nyheter i form av coacher och Idolexpressen.

Idol-juryn med Anders Bagge, Kishti Tomita, Katia Mosally och Alexander Kronlund har återigen gett sig ut i landet i jakt på nya musiktalanger. Nytt under årets auditionturné är att branschkunniga artistcoacher peppar, delar med sig av sina erfarenheter och stöttar de sökande som ska in till juryn i jakt på en guldbiljett. Hanna Ferm (Göteborg), Maxida Märak (Luleå), Pa Modou Badjie från Panetoz (Malmö) och tidigare Idol-vinnaren Chris Kläfford (Stockholm) ger alla värdefulla tips till de sökande, för att göra dem redo att möta Bagge & co i juryrummet. Programledare för Idol är för 12:e säsongen i följd, Pär Lernström.

- Idol fortsätter ge musiktalanger runt om i Sverige chansen att uppnå sina drömmar. Årets säsong bjuder, precis som vanligt, på glädje, tårar, nervositet och överraskningar. Sen väntar även en hel del härliga nyheter som jag tror tittarna kommer uppskatta, säger Pär Lernström.

Auditionturnén rullar från Malmö i söder, via Göteborg och Stockholm upp till Luleå i norr. Därefter väntar slutaudition i Stockholm innan höstens livesändningar inleds med kvalvecka, fredagsfinaler och så den stora finalen i Avicii Arena den 1 december.

En annan nyhet för i år är Idolexpressen, som möjliggjort en sista minuten-chans för spontanansökan på plats direkt under audition. Vem som helst har kunnat söka samma dag som juryn passerat Malmö, Göteborg, Stockholm eller Luleå, och där utvalda sökande sedan har fått träffa juryn i jakten på en guldbiljett.

Idolerna tävlar som vanligt om ett skivkontrakt med ett av världens största skivbolag, Universal Music.

Säsongens första avsnitt sänds den 28 augusti på TV4 och TV4 Play.

 

Sändningsinformation IDOL 2023:

Vecka 35 PREMIÄR 28 augusti.

Vecka 35 Audition måndag till onsdag 20:00

Vecka 36 Audition måndag till onsdag 20:00

Vecka 37 Audition och slutaudition måndag till torsdag 20:00

Vecka 38 Slutaudition måndag till torsdag 20:00

Vecka 39 KVALVECKAN måndag till fredag LIVE klockan 20:00

Vecka 40-47 Fredagsfinaler LIVE klockan 20:00

Vecka 48 IDOLFINAL LIVE 20:00 Avicii Arena – köp biljetter här

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig