En månad kvar till fotbolls-VM – så bevakar TV4 mästerskapet i Qatar

20 oktober 2022

Loading the player...

Om en månad, den 20 november, är det dags för premiären av Fotbolls-VM, där TV4 sänder 32 av 64 matcher.
Så här bevakar TV4 och C More mästerskapet i Qatar.

- Årets fotbolls-VM i Qatar är minst sagt speciellt givet tidpunkt, det världspolitiska läget och Qatar som arrangör. Vår ambition är att ge tittarna så bra helhetsbild som möjligt med olika perspektiv kring matcherna och mästerskapet. Från den sportsliga bevakningen av väldens bästa fotboll, till en stark journalistisk granskning och närvaro kring politiken runt mästerskapet, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Mbappé och Benzema i regerande mästaren Frankrike. Messi i Argentina. Ronaldo i Portugal. Neymar i Brasilien. I princip alla de största stjärnorna är med när fotbolls-VM i Qatar sparkas i gång den 20 november. TV4 och C More sänder VM-premiären klockan 17.00 mellan värdnationen Qatar och Ecuador. Sändningarna leds av Anna Brolin och Frida Nordstrand. Vid sin sida har de experterna Kim Källström, Vicki Blommé, Henok Goitom, Lotta Schelin, Mikael Lustig och Siavoush Fallahi.

Kommentatorerna Lasse Granqvist och Lena Sundqvist kommer tillsammans med expertkommentatorerna Hans Backe och Hanna Marklund att vara på plats i Qatar, precis som reportrarna Olof Lundh och Gusten Dahlin. Under årets VM kommer även TV4Nyheternas Mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson och utrikeskorrespondent Johan Fredriksson medverka i bevakningen av mästerskapet.

- VM-studion är den röda tråden som utgår från Stockholm i kombination med en stark närvaro från vårt team på plats i Qatar, säger Erik Westberg.

Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh har bevakat Qatar under flera år och även skrivit en bok inför mästerskapet. Han betonar vikten av att journalistiskt bevaka VM både på och utanför fotbollsplanen.

- Fotbolls-VM är mer än Messis jakt på en VM-titel och därför är det viktigt att belysa andra delar av det som är ett av tidernas mest kontroversiella idrottsmästerskap. Inte minst för att skildra hur VM används som ett politiskt verktyg och där fotbollen både utnyttjas och låter sig utnyttjas och människor dött och skadats för att det ens skulle kunna bli av, säger Olof Lundh.

Fotbolls-VM startar den 20 november på TV4 och C More med öppningsmatchen Qatar-Ecuador. Totalt sänds 32 av 64 matcher på TV4, som även avslutar mästerskapet med VM-finalen den 18 december.

Här är TV4:s VM-trupp:

Programledare:
Frida Nordstrand
Anna Brolin

Experter:
Kim Källström
Vicki Blommé
Henok Goitom
Lotta Schelin
Mikael Lustig
Siavoush Fallahi

Kommentatorer:
Lasse Granqvist
Lena Sundqvist
Adam Pinthorp

Expertkommentatorer:
Hans Backe
Hanna Marklund

Reportrar:
Olof Lundh
Gusten Dahlin
Terese Cristiansson
Johan Fredriksson

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig