Den svenska Tinderbedragaren – ny dokumentärserie på TV4 och TV4 Play

27 september 2023

Loading the player...

Den Svenska Tinderbedragaren är en ny dokumentärserie som följer åtta svenska kvinnors osannolika öde.
Nästan alla har en sak gemensamt. De matchade med samma man på Tinder - sedan tog problemen fart.

- Det jag ångrar allra mest är att jag matchade med honom på Tinder, för det har förstört hela mitt liv, säger Amanda, en av de medverkande kvinnorna, i dokumentären.

Han beskriver sig själv som en framgångsrik affärsman, bär Rolexklocka och kör snabba bilar. Genom dejtingappen Tinder matchar flera svenska kvinnor med en man som nästan verkar för bra för att vara sann. En efter en inleder de ett förhållande med mannen – i vissa fall flyttar han till och med in hos dem. Mannen vinner snabbt deras ett förtroende, bland annat genom sin charm och sin attraktiva livsstil. Efter hand kommer erbjudanden om investeringar, partnerskap – och möjligheten till snabba klipp.

När kvinnorna övertalats, och tagit stora lån eller tömt sina sparkonton, blir mannen plötsligt oanträffbar. Han slutar att svara på deras meddelanden och samtal. Till slut går han helt under jorden. Då går det upp för dem att de har blivit lurade. Kvar står kvinnorna med krossade hjärtan och i vissa fall livslånga skulder. När en av dem börjar nysta i mannens bakgrund inser hon att hon inte är ensam. De är flera som vittnar om att de blivit utsatta för samma man.

Den svenska Tinderbedragaren är en stark dokumentärserie i tre delar där de drabbade kvinnorna berättar om skammen över att ha blivit lurade – och söker svar från mannen de trodde att de älskade.

- Den svenska Tinderbedragaren är en drabbande dokumentärserie där åtta kvinnor, från olika delar av landet, modigt berättar sina historier. Det är en viktig serie om ett angeläget ämne, säger Karin Dofs, exekutiv producent TV4.

Den svenska Tinderbedragaren har premiär den 12 oktober på TV4 Play och TV4.

 

Medverkande i dokumentären:

Amanda, Norrköping

Veronica, Falun

Madelene, Falun

Alexandra, Uppsala

Sandra, Uppsala

Sandra, Kramfors

Emelie, Vansbro

”Åsa”*, Norrköping

* Åsa heter egentligen någonting annat.

 

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig