Ash Pournouri ny jurymedlem i Idol

31 mars 2024

Han har varit manager till Avicii och gjort hits tillsammans med Madonna, Coldplay och Swedish House Mafia.
När Idol fyller 20 år på TV4 kliver Ash Pournouri in som ny jurymedlem.

- Det känns som två livstider sen som jag höll på med musik, men jag har ändå hållit koll på industrin från sidan. Jag är ju naturligt lagd och intränad att se gömda och inte helt uppenbara möjligheter, vilket kanske gör att jag kommer se med lite andra linser på de sökande. Jag har ju numera även bred erfarenhet från helt andra branscher, så jag är lite nyfiken själv på att se hur jag reagerar och vad som får mig att gå i gång. Jag är väldigt taggad, säger Ash Pournouri.

Ash Pournouri är kanske mest känd för att han upptäckte och var manager till musikikonen Tim ”Avicii” Bergling. Han har även varit manager till DJ-duon Axwell & Ingrosso. Ash Pournouris cv inom fram för allt musikbranschen är enormt och han har varit med och skrivit/producerat låtar åt superstjärnor som Madonna, Coldplay, Wyclef Jean, David Guetta, Daft Punk, Tiesto, Faithless och Swedish House Mafia. Ash Pournouri är även en framgångsrik entreprenör och har exempelvis startat konferensen Brilliant Minds, tillsammans med Spotify-grundaren Daniel Ek, som bland annat haft USA:s tidigare president Barack Obama som talare. Pournoui ligger även bakom Sveriges största investerarnätverk Nordic Angels.

Under Idols 20-årsjubileum tar nu Ash Pournouri plats intill Anders Bagge, Katia Mosally och Peg Parnevik som ny jurymedlem i Idol.

- Det ska bli väldigt häftigt och spännande med Ash som ny jurymedlem i Idol. Hans cv, både inom musikbranschen och som entreprenör, talar för sig självt och jag tror han kommer bidra med värdefull kunskap och input för att utveckla Idol ytterligare, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol på TV4.

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig