Artistkvartetten agerar coacher under Idols auditionturné

29 juni 2023

Hanna Ferm och Chris Kläfford slog båda igenom stort i Idol 2017.
Tillsammans med Pa Modou Badjie och Maxida Märak kommer de under årets auditionturné att peppa, coacha och ge värdefulla tips till nya talanger som drömmer om att bli artister.
- Efter att fått komma tillbaka till Idol som coach där min artistkarriär började, har jag fått mersmak av att försöka hitta alla talanger som gömmer sig där ute. Detta var något av en belöning att få prova på och jag hade så kul, säger Chris Kläfford, vinnare av Idol 2017.

Idol-juryn med Anders BaggeKishti TomitaKatia Mosally och Alexander Kronlund har återigen gett sig ut i landet i jakt på nya musiktalanger. Nytt under årets auditionturné är att branschkunniga artistcoacher peppar, delar med sig av sina erfarenheter och stöttar de sökande som ska in till juryn i jakt på en guldbiljett. Hanna Ferm (Göteborg), Maxida Märak (Luleå), Pa Modou Badjie från Panetoz (Malmö) och tidigare Idol-vinnaren Chris Kläfford (Stockholm) ger alla värdefulla tips till de sökande för att göra dem redo att möta Bagge & co i juryrummet.

- Det var otroligt häftigt att få ta del av allas känslor och tankar hela vägen ifrån väntrummet till efter audition. Jag hoppas jag kunde bidra med någon form av trygghet i och med att jag varit i exakt samma situation och kan relatera till de flesta känslor som kan dyka upp, säger Hanna Ferm.

Malin Knave, exekutiv producent för Idol, berättar mer om det nya upplägget under auditionturnén.

- Det är jättekul att välkomna Chris och Hanna tillbaka till Idol-världen, tillsammans med Maxida och Pa Modou. Med coacherna hoppas vi kunna ge de sökande värdefulla tips samt få dem att slappna av och känna sig mer förberedda inför att de ska träffa juryn, säger Malin Knave.

Idol 2023 har premiär den 28 augusti på TV4 Play och TV4.

 

Coacher under Idol-audition 2023:

Malmö – Pa Modou Badjie:
- Jag var väldigt glad att få peppa och lyfta unga människor i Idol. Det blev en resa som var full av känslor. Jag var glad, överhypad, ledsen, nervös, taggad och euforisk. Det går inte riktigt beskriva med ord, man måste bara se programmet för att förstå.

Stockholm – Chris Kläfford:
- Efter att fått komma tillbaka till Idol som coach där min artistkarriär började, har jag fått mersmak av att försöka hitta alla talanger som gömmer sig där ute. Detta var något av en belöning att få prova på och jag hade så kul. Tänk om man fick sitta bakom jurybordet.

Göteborg – Hanna Ferm:
- Under auditionturnén fick jag äran att vara mentor för idolerna i Göteborg! Det var otroligt häftigt att få ta del av allas känslor och tankar hela vägen ifrån väntrummet till efter audition. Jag hoppas jag kunde bidra med någon form av trygghet i och med att jag varit i exakt samma situation och kan relatera till de flesta känslor som kan dyka upp!

Luleå – Maxida Märak:
- Det känns väldigt roligt att få hoppa in som coach just i det där stadiet där det ibland hänger på huruvida deltagarna kan leverera ett trovärdigt och äkta första intryck. Inte nödvändigtvis ett fläckfritt! Att få peppa dom till att komma ihåg att det här är faktiskt är en härlig och KUL upplevelse! Jag ser framemot att få stötta dom längs vägen!

Kontakter

Ludvig Ternstedt

Press- och PR-ansvarig